Днес хората полагат все по-малко усилия за това, което искат. Времената, когато хората излизаха на срещи, за да се опознаят и да водят истински разговори, се превърнаха в клиширани съобщения в социалните мрежи.

Да получиш цветя се превърна в харесвания на снимки. Интернет ни предоставя толкова различни начини да направим много, а ние полагаме възможно най-малко усилия за желанията ни. Има толкова мързеливи и инатливи хора. Случва се и хора, на които не им се налага да правят особено важни неща, да критикуват онези, които са дали всичко за успехите си. Превърнали сме връзките в един парад на суетата. Много често те дори не са сериозни, а просто неангажиращи отношения.

Флиртуваме с емоджита, пращаме си снимки и се оказваме в леглото на непознат. За съжаление, за много хора това е нормално.

Знаеш ли какво? Не е нормално.

Някои от нас толкова се страхуват от онези, които правят нещо, които изразяват чувствата си, които са грижовни. Те се страхуват от онези, които правят комплименти и са емоционални, които нямат проблем да се отдадат на партньора си. Разговорите, онези качествените, не продължават 2 минути, не са задължение, а знак, че обичаме отсрещния човек. Думите „Обичам те“ вече толкова са променили своето значение, че не знаем кога трябва да им вярваме. Запомни, че онзи, който наистина полага усилия, си заслужава. Те не са прекалени, а са достатъчни.

Когато някой се появи в живота ни и е директен, когато ни прави комплименти, ни изглежда странно. Защо ли? Защото дотолкова представата за любовта се е променила, че ни е трудно да повярваме как човекът срещу нас е искрен. Казват ни, че трябва да избягваме хората, които чувстват прекалено много, защото те биха ни изцедили емоционално, че са загуба на време, че не са за нас.

Но истината е, че това не е така. Те са онези, които си заслужават.

Не е странно да искаш партньорът ти да се интересува от теб, да излизате, да сте заедно. Момчетата и мъжете, които полагат повече усилия, са онези, които искат да те видят да летиш и да се развиваш. Те те намират за красива и интересна. Те искат да те опознаят. Когато някой иска това и успява да се пребори, то той е истински.

Дай шанс на човека, който се бори за теб и полага усилия. Обещавам ти, че направиш ли го, ще ти се стори много по-нормално, отколкото си очаквала.