Трябва да си сама, когато не се чувстваш комфортно със себе си. Когато си сама, трябва да намериш своето сигурно място. Когато искаш някой друг да дойде при теб, за да се разсееш от собствените си мисли, трябва да се справиш с тях. Не ги избягвай. Приятелите ни ни обичат и ние тях, но никой друг не може да се справи с нас самите. Когато не разбираш това, трябва да си сама.

Трябва да си сама, когато си нещастна. Когато недостатъците ти са това, което се надяваш някой да обича, вместо това е необходимо ти да ги обикнеш първа. Когато се надяваш някой да те спаси от цялата каша, която си създала, трябва да успееш да се справиш без ничия помощ. Разбери какво можеш да предложиш на света, а не какво да вземеш. Бъди тази, която те спасява всеки път.

Трябва да си сама, когато не можеш да погледнеш никой друг. Когато преди всяко ново начало си спомняш за болезнения край, не си готова за него. Този, в който се влюбиш заслужава да получи всичко. Той няма да избяга, а ще се влюби в това колко не си идеална, защото перфектни хора няма. Ако обаче все още плачеш и те боли за миналото, имаш нужда от още време, за да се възстановиш. Бъди сама, когато сърцето ти е на парчета, защото любовта има нужда от всяко едно.

Когато искаш да си егоистична, бъди сама. Не можеш да жертваш себе си за някоя друга твоя версия, която е готова на хиляди компромиси. Ти си такава, каквато си. Ако нощем в леглото до партньора си мислиш за работата или за събитие, на което искаш да си, стани, излез и направи това, което искаш. По-егоистично би било да даваш всичко на другия, а той да си мисли, че си готова да на стотици жертви за него.

Бъди сама, когато настъпват промени. Когато около теб всичко се променя и искаш да хванеш нечия ръка, е лесно. Всичко е хаотично, прекрасно и ново, но това, че не държиш своята ръка, може да те накара да стоиш на едно място и евентуално да избягаш. Ако искаш да вървиш напред сама, няма нищо лошо. Хубаво е да изпробваш нови и различни неща, за да откриеш кое е правилното за теб.

Трябва да си сама, когато се превръщаш в нова твоя версия. Все пак трябва да скриеш и забравиш за старото си Аз. Когато това се случва, ние имаме нужда от време, за да свикнем с всичко. Правим малки крачки, докато навлезем в ритъм.

Имаш нужда да си сама, когато не си готова. Когато срещнеш човек, който е мил и търпелив, а ти се отдръпваш. Знай, че само ти можеш да разрушиш стените около теб. Това не засяга другите. Когато не си готова да дадеш сърцето си на друг, защото се страхуваш, ти сама трябва да се научиш как да се справяш.

Бъди сама, когато усещаш, че трябва да си. Когато всяка причина, логика и всяко чувство са пред теб, а ти искаш да си тръгнеш. Трябва да си сама, когато дори и малка част от теб го иска, когато знаеш, че сега не му е времето и мястото, или пък човекът. Направи го, когато си изгубена, когато си се открила, когато си щастлива или тъжна.

Някой ден ще разбереш, че можеш да си себе си и всички тези неща около някого. Но първо се научи да бъдеш такава.