Холивудските звезди ни очароват на екрана, но често предизвикват скандали, с които ни разочароват в реалността. Има някои звезди обаче, които светят ярко и извън снимачната площадка – от отдадени млади актриси, които са работили ден и нощ, за да сбъднат мечтата си, до актьори, които са направили успешна кариера и са се оженили за детската си любов, която някога са видели на екрана. Понякога реалните истории на любимите ни актьори и актриси са не по-малко впечатляващи от филмите, в които участват.

Днес ви разказваме 10 интересни, забавни или трогателни истории на холивудски знаменитости, които спокойно могат да бъдат превърнати във филм.

1. Емилия Кларк работи на 3 места, за да си плаща наема, преди да участва в „Игра на тронове“.

Точно преди интервюто за Денерис Таргариен, Емилия Кларк работи на 3 места – в колцентър, като сервитьорка в ресторант и като барманка на трето място.

За интервюто се подготвя чрез Уикипедия – тя изчита всичко възможно за Джордж Р. Р. Мартин и книгите му. Първото прослушване с Дейвид Бениоф и Дан Уайс минава добре, но на второто трябва да убеди и президента на HBO, че е подходяща за ролята. При тази втора среща двамата режисьори се усмихвали, но президентът бил намръщен.

„Емилия ни попита дали може да направи нещо, за да разведри обстановката и Бениоф я попита „Можеш ли да танцуваш?“, след което Емилия започна да танцува като робот, спомня си Уайс. Беше много отдадена на това, което правеше, така че дори и президентът се усмихна.“

2. На прослушването си за „Игра на тронове“ Кит Харингтън се появява с насинено око, защото предния ден се сбил, за да защити едно момиче.

Кит и тогавашната му приятелка отишли във верига за бързо хранене, но в ресторанта нямало свободни места, затова двамата попитали друга двойка дали могат да седнат при тях. Уж те нямали нищо против, но съвсем скоро мъжът започнал да обижда приятелката на Кит и я нарекъл „свиня“. Кит се изправил и му заявил, че не може да говори така. Другият също се изправил и двамата се сбили. Грубиянът обаче бил много по-едър от Кит и добре го подредил. На следващия ден Кит отива с посинено око на най-важното прослушване в живота си. Самият той казва, че насиненото око може и да му е спечелило ролята.

3. На 12-годишна възраст Джим Кери работи по 8 часа на ден след училище, за да помогне на семейството си да свърже двата края.

След като бащата на Джим Кери губи работата си, семейството трябва да живее в микробус за известно време. 12-годишният Джим работел в една фабрика по 8 часа на ден. Трудностите обаче още повече подклаждат мечтата му да стане комик. На 15-годишна възраст бъдещият актьор започва да се изявява в клуб за стендъп комедия.

4. Робърт Дауни Джуниър спасява живота на възрастна жена.

Близо до актьора една възрастна жена паднала от рампа с инвалидната си количка. Тя си удря главата лошо и си срязва брадичката. Робърт веднага казал на някого да извика линейка, спрял кръвоизлива със сакото си, успокоил я, че всичко ще бъде наред, и за да я разсее, ѝ казал, че има прекрасни крака. Той останал с нея, докато не дошла линейката, и ѝ казал да му се обади след това, за да обядват заедно.

5. Джейсън Момоа е влюбен в съпругата си откакто е на 8 години.

Разликата между Джейсън и Лиса е почти 12 години, а любовната им история е като истинска приказка. Те са заедно от 2005 г., но Джейсън е влюбен в съпругата си още откакто е на 8 години. Той казва: „Беше нещо повече от любов от пръв поглед. Когато бях на 8 години и я видях по телевизията, възкликнах: „Мамо, тази е“. Мислех си „Ще те преследвам до края на живота ми, но ще те спечеля. Винаги съм искал да се срещна с нея и тя винаги е била моята кралица. Но ѝ признах за това едва след като ни се родиха 2 деца, иначе щеше да ме помисли за тотална откачалка.“

6. Джейсън Момоа спечелва две роли благодарение на традиционния танц хака.

На прослушването за „Игра на тронове“ Джейсън Момоа решава да изпълни традиционния маорски танц хака, тъй като нямал много реплики като Дрого, а танцът е въздействащ, красив и малко страшен. Изпълнението му много впечатлило интервюиращите и се връзвало идеално с ролята.

Този танц му е осигурил и още една роля – тази на Конан Варварина.

7. Кортни Кокс е подслонила Ед Шийрън в дома си в Малибу.

Също като Моника, която подслони Рейчъл, актрисата Кортни Кокс е позволила на певеца Ед Шийрън да остане в дома ѝ няколко месеца, без да плаща наем. Той останал в Малибу, за да напише няколко песни за новия си албум. През това време Ед и Кокс стават добри приятели.

По-късно той решава да я запознае с Джони Макдайд от Snow Patrol, с когото Кокс излиза и в момента. Ед казва, че не ги е виждал по-щастливи.

8. Робърт де Ниро се посвещава напълно на образите, които играе.

За ролята си на Джейк Ла Мота в „Разяреният бик“ Де Ниро се превръща в професионален боксьор. Той качва 27 килограма и в продължение на стотици часове тренира на боксовия ринг със самия Ла Мота. Актьорът става много добър в боксирането и печели 2 от 3 професионални мача, които му уреждат. Ла Мота също го хвали, че накрая е бил на професионално ниво.

Де Ниро работи и известно време като таксиметров шофьор, за да се подготви за ролята си в „Шофьор на такси“.

9. Морган Фрийман е превърнал ранчото си в рай за пчелите.

Морган е засадил цветя, които са любими на пчелите, из цялото си ранчо и няма намерение да събира меда, който пчелите произвеждат. Актьорът казва, че не си слага предпазен костюм, когато храни пчелите си, и те не го жилят.

Пчелите извършват 80% от опрашването на Земята, затова е толкова важно да ги спасим и да увеличим тяхната популация.

10. Две провалени прослушвания не сломяват Дженифър Лорънс и тя печели ролята.

Дженифър Лорънс се явява на прослушване два пъти за главната роля в „Зимен дар“ (2010), но режисьорът и продуцентите я отхвърлят, защото не изглеждала подходяща за ролята. Когато научава новината, 18-годишната Дженифър взима късен полет за Ню Йорк и отново отива при продуцентите. Те оценяват нейната отдаденост и ѝ дават ролята. „Сигурно просто съм ги уплашила“, шегува се актрисата. Това е ролята, с която успява да пробие в Холивуд и която ѝ донася първата номинация за „Оскар“.