Том Круз се отправя на пътешествие в Космоса и взима всички нас със себе си. След като се завърна в ролята на Пийт "Маверик" Мичъл в "Топ Гън: Маверик", Круз сменя авиаторската си екипировка със скафандър, за да заснеме новия си неозаглавен проект в партньорство с компанията SpaceX на Илон Мъск и НАСА.

"Том Круз ще ни отведе в космоса. Той отвежда света в космоса. Такъв е планът", потвърди Дона Лангли, ръководител на Universal Pictures, в скорошно интервю за BBC. "Имаме страхотен проект в процес на разработване с Том, който наистина предвижда той да направи точно това". Ако мисията е успешна, Круз ще стане първият човек, “излязъл на разходка” извън Международната космическа станция.

Проектът, за който се съобщава, че има бюджет от 200 милиона долара, ще бъде режисиран от Дъг Лиман и продуциран от Круз. "Когато един продуцент предложи нещо толкова налудничаво като заснемането на филм в космоса и проектът действително започне да се осъществява, и когато същият продуцент предложи нещо, което вероятно е още по-дръзко - "Да напишем и заснемем филм за няколко месеца, по време на пандемия, когато всичко е блокирано" - приемаш идеята заради това, от кого идва", казва Лиман пред Thrillist за проекта през 2021 г. "Казваш си: Може би невъзможното е възможно."

Макар че Круз, надяваме се, ще предприеме пътешествие в открития космос, по-голямата част от филма ще се развива на Земята, според Лангли. "Всъщност действието се развива на Земята, а след това героят на Круз трябва да отиде в космоса, за да спаси положението", казва тя. Описвайки героя на Круз във филма, Лангли го представя като "човек, който няма късмет и се оказва единственият, който може да спаси Земята".