Том Круз е сред най-популярните и високоплатени актьори в Холивуд. Актьорът, който навърши 60 години на 3 юли тази година, наскоро възроди една от най-популярните ленти със свое участие – „Топ Гън“. Продължението на филма от 1986 г. дори прескочи границата от 1 милиард долара в световните продажби на билети и се превърна в най-успешния филм в 40-годишната кариера на Круз. „Топ Гън: Маверик“ е и най-касовият филм за 2022 г. до момента.

Оказва се, че Том Круз е интересен на публиката не само заради харизмата си на екрана и каскадьорските си умения. От години публично се коментират и личният живот на звездата, както и някои странни съвпадения, свързани с браковете му. Освен това Круз е член на противоречивата Църква на сциентологията, религиозна група, често обвинявана, че е опасен култ и манипулативен бизнес за печалба от известни и богати личности.

Наблюдателни фенове са забелязали странен модел, който Том Круз сякаш следва през всичките си три брака и последвалите разводи. Повече за мистериите около личния живот на звездата разказваме в галерията: