Не следвайте сляпо модата, а избирайте дрехи, които съответстват на образа, физиката и стила ви.

Много жени избират най-неподходящите за тях дрехи само защото са модерни. Хубаво е една жена да бъде в крак с модата, но още по-хубаво е дрехите да отговарят на фигурата и визията като цяло.

1. Лошата хигиена и неподдържаният външен вид ще обезсмислят всеки стилен тоалет. Дори и да сте облекли най-стилната и модерна рокля, тя ще изглежда нелепо, ако сте я съчетали с мръсни и неподдържани обувки. Израсналите кичури на косата, петната по дрехите, лошото състояние на кожата на лицето - всичко това може да съсипе самочувствието ви.

 

2. Неподходящата комбинация от цветове също е сред основните медни грешки. Съчетавайте умело цветовете, за да имате успех. Бъдете най-внимателни с контрастните цветове. Ако не сте сигурни, по-добре се допитайте до приятелка или разгледайте някое модно списание.  

 

3. Неподходящият размер също няма да ви направи добра услуга. За целта не си купувайте по-малък размер дрехи с намерението така да се мотивирате да отслабнете. По-големият размер също ще ви направи смешни. Дрехата трябва да ви приляга добре и да подчертава извивките ви, без да ограничава движенията ви. 

 

4. Силният грим през деня ще предаде съвсем друг вид на тоалета. Винаги съчетавайте макиажа с повода, дрехите и стила ви. През деня избирайте по-лек грим, а вечерта може да си позволите и по-смел макиаж.

 

5. Кичозните и неподходящи аксесоари също ще ви лишат от блясък и самочувствие. Подбирайте внимателно детайлите, без да прекалявате. Аксесоарът трябва да бъде акцент, а не да грабва изцяло вниманието на околните. Тежките и груби бижута по-добре избягвайте, а цветните съчетавайте със сезона. В никакъв случай не носете летни украшения през зимата.