Голяма част от хората днес имат амбициите да стопят ненужните мазнини и да изпарят излишните килограми. Малко от тях обаче разбират колко са важни някои от факторите, водещи до това. Тъй като няма как да искаш да постигнеш нещо ново с досегашните си навици и начин на живот.

Първо трябва да се вгледаме в себе си, в съзнанието ни – да видим какво ни вреди, какво ни помага, кое спира напредъка и кое води до образуването на мазнини. В тази връзка има една стара и много вярна поговорка, която гласи: „Не можеш да запееш старата песен на нов глас“.

Днес ще разгледаме едни от топ упражненията за отслабване и премахване на мазнините в тялото ни.

1. Скачащият Джак

Започнете в изправено положение с ръце, отпуснати отстрани. Леко сгънете коленете си и разтворете краката си, така че да са малко повече от ширината на раменете ви. В същото време изпънете ръце навън и над главата. След това върнете тялото си в изходна позиция и повторете за 30 секунди непрекъснато скачане.

2. Бърпита

Застанете с крака на ширината на раменете. С едно движение, поемайки си дъх, спуснете тялото си в клек, поставете ръцете си на земята пред краката си и скочете с краката назад, така че да се приземите в позиция дъска. След това подскочете, за да върнете краката си близо до ръцете си и завършете с мощен скок направо във въздуха. Повторете. За да го направите по-предизвикателно, добавете лицеви опори, когато сте в позицията на дъска. Ако сте начинаещ, вместо да скачате просто се изправете.

3. Клек-скок

С раздалечени крака на ширината на раменете приклекнете, като гърбът и горната част на тялото остават повдигнати, а бедрата и тазът смъкнати надолу към земята, сякаш седите на въображаем стол. Стегнете тялото си здраво и направете експлозивен скок. Приземете се леко на краката си и веднага отново застанете в клек. Повторете отново.

4. Скейтър скокове

Застанете с крака на ширината на бедрата. С поставен десен крак здраво на земята, кръстосайте левия си крак зад себе си и навън от дясната страна (почти сякаш правите реверанс). Теглото ви трябва да се поддържа от десния крак. Едновременно с това направете мах с дясната си ръка на височината на раменете, а лявата ръка през тялото достига до дясното бедро. След това подскочете наляво и повторете движението от лявата страна. Стъпете на левия си крак и завъртете десния зад себе си и навън към лявата си страна. Продължете да подскачате напред-назад, размахвайки ръцете си все едно, че карате кънки.

5. Планк Джакс

Започнете в позиция „дъска“, като се подпрете на китките на една линия с раменете зад тялото си. Краката ви трябва да са събрани заедно на пода. Повдигнете краката от пода, разкрачете ги широко и след това ги съберете обратно заедно с бързо темпо.

6. Високи колене

От изправено положение повдигнете лявото коляно към гърдите. Бързо сменете краката, така че дясното коляно сега да е прибрано към гърдите. С непрекъснато темпо продължете да редувате коленете и да движете ръцете си като при бягане, като лявата ръка се повдига с десния крак, а дясната ръка се повдига с левия крак.

Много упражнения могат да ви помогнат да отслабнете.

Някои чудесни възможности за изгаряне на калории, освен горепосочените упражнения, включват ходене, джогинг, бягане, колоездене, плуване, тренировки с тежести, интервални тренировки, йога и пилатес.

Въпреки това, много други упражнения също могат да помогнат да увеличите усилията си за отслабване.

Най-важно е да изберете упражнение, което с удоволствие правите. Тогава е по-вероятно да се придържате към него дългосрочно и да постигнете добри резултати. А още по-добри и трайни резултати ще постигнете, ако посетите петзвездната клиника Лъки Фит в Банско за ефективно отслабване и детокс и антистрес.