„Здравей. Аз наближавам 40. И нямам проблем с това. Сигурно се чудиш защо започвам така. Защото искам да привлека вниманието ти върху един „проблем”, който обществото ни създава. Възрастта. Времето. „Остаряването”.

Искам да се обърна към всички красиви жени, които стават още по-красиви с годините. И които често го забравят.

Аз отказвам да се срамувам от годините си! Отказвам да ги крия. Отказвам да се правя на по-млада, отколкото съм. Защото обичам всяка година от живота си. Всичко, което съм постигнала. И вие също, нали?

Ето ни тук – майки, съпруги, работещи жени,... жени, които носим света на крехките си рамене. Докато плачем тихичко. Когато страдаме тайно. Докато, паднали на колене, събираме сили, за да се изправим отново. И да продължим!

Вдигни главата си, красиво пораснало момиче! Изправи раменете си! Усмихни се! Защото си прекрасна! Точно такава, каквато си!

Прекрасна си с начина, по който продължаваш да търсиш себе си, да се провокираш, да се мотивираш. Прекрасна си с начина, по който се бориш за мечтите си. Прекрасна си с начина, по който обгрижваш любимите си.

Прекрасна си такава, каквато си!

Все още имаш много да учиш. За това как да живееш. И как да се обичаш. Имаш още да учиш за това как да разгръщаш с пълна сила потенциала си, нечуваща и невиждаща скептицизма на хората около теб.

Никой от нас не става по-млад. Това е нормално. И в същото време е прекрасно. Защото с възрастта все повече се доближаваме до себе си.

Ти си красива! По-красива от всякога! Защото си по-истинска от всякога!

Онзи ден на едно гише момчето, кото държеше документите, ми каза: „Наистина ли си на толкова години?” Можех да се засегна. Можех да се засрамя. Аз обаче само се усмихнах. „Да.” Кога годините стават „толкова”? Трябва да махнем тези етикети. Трябва да променим това мислене. Трябва да променим другите. Но първо себе си.

Когато видя жена, аз не виждам възрастта й. Аз виждам красотата й. Женствеността й. Историята й. Животът й. Виждам силата й. Виждам мъдростта й.

Тя е дръзка, стилна, креативна, иновативна, успешна... Прекрасна! Тя е секси, интелигентна, пробивна. Тя е удивителна! Тя е... всяка жена! Тя е собственик на бизнес или детски учител. Или майка, която гледа децата си вкъщи. Или прохождащ писател. Тя е всичко, което иска да бъде. Тя е човек, който заслужава уважение! На останалите, но най-вече своето собствено!

Ти си такава жена!
Аз съм такава жена!

Жена, която се наслаждава на всички дарове, които времето й носи. Жена, която с гордост се нарича... Жена!

Това е за теб, красиво пораснало момиче!
Защото те обичам!
Обичай се и ти!”

Автор: Ниедриа Д. Кени