Ако потърсите в Гугъл какво "обединява хората", ще получите много забавни отговори. Например "седалката на мотоциклета", "съвместното правене на нещо", "дългите разговори", "общите тайни и лошите навици " и още много други...

Но да поговорим сериозно за това как да станем по-близки със своя партньор?

1. Задавайте си лични въпроси. Например: "Кога за последен път си плакал за нещо или за някого?" Или: "За какво най-много си благодарен на съдбата?" Не се страхувайте да бъдете твърде любопитна, защото вашият спътник също може да ви попита за всичко, което иска да узнае за вас.

2. Изучете любовния език на другия. Всички хора изразяват своята привързаност по различни начини. Тези начини за изразяване на любовта могат да бъдат разделени в пет категории: подаръци, разговори, време, прекарано заедно, помощ, физическо докосване.

Ако, например, той изразява любовта си като носи обувките ви на обущар, а вие желаете прегръдка и целувка, тогава и двамата трябва да се научите да се разбирате взаимно и да цените това.

3. Отидете там, където сърцето желае (и портмонето позволява). Ако не можете да осъществите мечтаното пътуване до Австралия, това не означава, че трябва да си стоите в къщи и тъжно да гледате през прозореца. Може да се разходите до съседния град – това също е бягство от ежедневието и малко приключение за двама.

Разходете се по улиците, посетете музей, седнете в кафене, запознайте се с местните обичаи - напълно възможно е да останат топли и забавни спомени за цял живот.

4. Демонстрирайте интерес към това, което му е интересно. Няма нужда да се преструвате, че сте луднали по това, което прави или че разбирате всичкко. Задавайте му въпроси, дайте му възможност да говори за това, по което наистина е увлечен.

5. Спортувайте заедно. Ползите от такова занимание са многобройни: вие се подкрепяте и привличате взаимно. Може да въведете елемент на състезание: кой ще стигне по-бързо или кой ще издържи по-дълго да тича. По време на тренировка вашият организъм произвежда ендорфини и ако сте заедно в този момент, то това се асоциира с усещане за щастие.

6. Устройте си празник на целувката. Всеки знае колко важно е да продължите да се целувате като влюбени, дори и ако сте двойка с опит, но забравяте за това във вихъра на ежедневието. Пуснете любимата си музика, намалете светлината и се целувайте страстно, както в зората на вашата любов.

7. По-рядко пишете, по-често се обаждайте. Разбира се, списъкът на продуктите и друга ежедневна информация може да бъде изпратена като съобщение. А за това кога ще се приберете у дома, по-добре се обадете по телефона, за да имате приятното усещане, че някой ви очаква там с нетърпение.

8. Всеки ден си разменяйте комплименти и се опитвайте те да са лични. "Ти си моята красавица!" и "Колко си ми умен!" - това са хубави изрази, но твърде общи. Бъдете изобретателни. Кажете му, че изглежда съблазнително в тези дънки или че ви кара да се чувствате добре. Уверявайте се, че в очите на другия сте уникални.

9. Намерете общи приятели. Дори ако сте невероятно пристрастени един към друг и ако прекарвате цялото време заедно, в един момент може да се почувствате изолирани. Връзката ви ще бъде по-силна, ако периодично намирате свободно време за компания или да общувате с други двойки.

10. Гледайте се в очите по време на интимните моменти. Може би това ще изглежда малко странно и неловко, но секс терапевтите се кълнат, че това сближава и засилва доверието.