X

Традиционен японски сос „Терияки”

от в 09:00 на 11.11.2016 в Свободно време | Рецепти


Традиционен японски сос „Терияки”

Традиционен японски сос „Терияки”

Най-накрая можем да го приготвим и сами!

 

Необходими продукти:

• 100 мл соев сос;
• 100 мл вода;
• 80 мл портокалов сок;
• 50 г мед;
• 10 грама чесън;
• 15 г пресен джинджифил;
• 30 г тръстикова захар;
• 1 ч.л. царевично нишесте;
• ½ ч.л. черен пипер.

Начин на приготвяне:

1. Вземете тиган с дебело дъно, колкото по-широко е дъното, толкова по-бързо ще приготвите соса. Сложете го на котлона, налейте соевия сос, добавете водата, портокаловия сок, захарната тръстика, царевичното нишесте и меда.

2. Разбърквайте постоянно, докато кипне, после намалете котлона. Добавете чесъна, нарязания джинджифил и черния пипер.

3. Продължавайте да държите соса на слаб огън, като го разбърквате непрекъснато, в продължение на още десетина минути, докато леко се сгъсти.

Оставете соса да се охлади до стайна температура, преди да го използвате като марината за различни видове месо или риба /сьомгата е особено подходяща/.

Приятен апетит!



Теми   рецепти | сос

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.