Един от най-добрите начини за приготвяне на риба е с пергаментовата хартия. Когато готвите с тази малка хитрина, не трябва да се притеснявате, че рибата ще залепне; чистенето е лесно като детска игра и най-важното – пергаментът запазва всички аромати в рибата, а не оставя неприятна миризма из цялата ви кухня.
Треска в пергамент
4 порции
Съставки
- 16 аспержи, с подрязани краища
- 4 филета от треска
- 1 лимон, нарязан на четири
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- ¼ чаша лимонов сок (от около 3 лимона)
- 4 супени лъжици зехтин (екстра върджин)
- 4 стръка прясна мащерка
Начин на приготвяне
1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
2. Поставете едно голямо парче пергаментова хартия. В центъра поставете 4 аспержи. Върху тях поставете едно филе от треска, после парченце лимон. Поръсете го с подправките и с по една лъжица от лимоновия сок и зехтина.
3. Сгънете хартията, така че да затворите рибата добре рибата като пакет. Поставете я на хартия за печене. Повторете процедурата с всичките четири филета.
4. Печете във фурната за 12-15 минути или ако имате термометър за готвене – докато рибата достигне 55 градуса.
Добър апетит!