Един от най-добрите начини за приготвяне на риба е с пергаментовата хартия. Когато готвите с тази малка хитрина, не трябва да се притеснявате, че рибата ще залепне; чистенето е лесно като детска игра и най-важното – пергаментът запазва всички аромати в рибата, а не оставя неприятна миризма из цялата ви кухня.

Треска в пергамент

4 порции

Съставки

  • 16 аспержи, с подрязани краища
  • 4 филета от треска
  • 1 лимон, нарязан на четири
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаша лимонов сок (от около 3 лимона)
  • 4 супени лъжици зехтин (екстра върджин)
  • 4 стръка прясна мащерка

Начин на приготвяне

1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса.

2. Поставете едно голямо парче пергаментова хартия. В центъра поставете 4 аспержи. Върху тях поставете едно филе от треска, после парченце лимон. Поръсете го с подправките и с по една лъжица от лимоновия сок и зехтина.

3. Сгънете хартията, така че да затворите рибата добре рибата като пакет. Поставете я на хартия за печене. Повторете процедурата с всичките четири филета.

4. Печете във фурната за 12-15 минути или ако имате термометър за готвене – докато рибата достигне 55 градуса. 

Добър апетит!