Вярно е, че връзка без компромиси е невъзможна. Но също така е вярно, че има неща, с които не трябва да правиш компромиси. Дори в името на връзката ви. Ето кои са те...

Три неща, които не дължиш на мъжа до себе си,...
но дължиш на себе си! 

1. Не дължиш на мъжа до себе си да поставяш на преден план приоритетите му. Но дължиш на себе си да поставяш на преден план своите.

Жените често сме склонни да изоставяме мечтите си, за да не влизаме в конфликт с мъжа до себе си. Смятаме, че така му показваме любовта си. Но това не е любов. Не и зряла, здрава любов между двама души. Това е пренебрегване на единия за сметка на другия. Подчиняване на единия от другия. Използване на единия от другия.

Не се въвличай в подобен сценарий. Не се отказвай от целите си. Не живей за него, а за себе си!

2. Не дължиш на мъжа до себе си да прощаваш грешките му. Но дължиш на себе си да приемаш и прощаваш своите.

Не, това не е двоен стандарт. Двоен стандарт е, когато прощаваш грешките му отново и отново, а се самобичуваш за своите. Двоен стандарт е, когато проявяваш разбиране към него, но не проявяваш разбиране към себе си. Двоен стандарт е, когато му позволяваш да те наранява, а се страхуваш да не би ти да нараниш него. 

Двоен стандарт е, когато се убеждаваш, че не е проблем да планира нещата в живота си без теб, а ти не си позволяваш да направиш и крачка, без да се питаш каква ще е неговата реакция. Спри. Прогледни. И се промени!

3. Не дължиш на мъжа до себе си винаги да се съобразяваш с желанията му. Но дължиш на себе си да се съобразяваш със своите.

Помниш ли кога беше първият път, когато каза "Не" на собствените си желания, за да кажеш "Да" на неговите? Помниш ли как се почувства тогава, когато за първи път изневери на сърцето си? А помниш ли колко лесно стана след това - да казваш "Да" на него и "Не" на себе си? Да заглушаваш гласа на сърцето си? Да пренебрегваш желанията си?

Време е да кажеш "Стига"! Време е да обърнеш внимание на себе си. Време е да започнеш да мислиш за щастието си. Защото един от двама ви трябва да го направи. И това няма да е той.