„Триумф“ – така ще се казва първият филм, по който Мария Бакалова ще работи в България, след като постигна световен успех с „Борат 2“. Най-успялата българка в Холивуд ще се присъедини към актьорския състав на „Триумф“ заедно с друг български актьор, пожънал международен успех – Юлиан Костов от сериала „Сянка и кост“. В лентата предстои да видим още Юлиан Вергов и Маргита Гошева. Освен това Бакалова и Костов ще продуцират лентата.

Мрачната комедия „Триумф“ ще е дело на всепризнатите български режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов, чийто последен филм „Бащата“ също бе с участието на Бакалова и беше номиниран за Оскар за чуждоезичен филм през 2021 г. Самата Мария обяви бъдещия си проект с трогателен пост в Инстаграм, в който сподели какво вдъхновение са били за нея Грозева и Вълчанов, както и колко е голямата ролята им в нейната кариера.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

 „Триумф“ представлява военна сатира, вдъхновена от реални събития от 90-те години, когато след падането на комунизма оперативна група, съставена от високопоставени офицери от българската армия и екстрасенси, предприема строго секретна военна операция в малкото село Царичина, за да изкопае тайнствен извънземен артефакт, който би трябвало промени хода на историята и ще направи България отново велика.

А дали филмът ще донесе дълго чакания триумф на българското кино в Холивуд, след като Мария успешно проправи пътя – предстои да разберем!