За да бъдеш герой, не е нужно да притежаваш супер сили и да спасяваш американски градове от прииждащи извънземни. Необходимо е само да имаш добро сърце и готовност да помогнеш.

Тази история е поредното доказателство, че по света има много добри хора.

Бащата на 7-годишния Джеси умира преди няколко години, но момченцето вярва, че той го гледа от небето. За рождения ден на баща си Джеси решава да му изпрати картичка до Рая. На плика на картичката Джеси пише: „Г-н пощальон, може ли да занесете това писмо до Рая за рождения ден на баща ми. Благодаря.“

Историята можеше да приключи дотук, ако пощальонът не беше приел тази заръка присърце. Много скоро Джеси получава отговор от пощенската служба:

„Скъпи Джеси, докато доставях писмото ти, се натъкнах на някои трудности, затова исках да ти споделя как премина доставката на писмото до баща ти в Рая. Истинско предизвикателство беше да избегна звездите и другите космически обекти, докато пътувах към Рая.

Но в крайна сметка можеш да си сигурен, че това скъпоценно писмо е доставено. Направих всичко възможно, защото знам колко важна е била пратката за теб. Обещавам ти да доставя всяко писмо, което изпратиш до Рая.

Искрено твой, Шон Милиган“

Майката на Джеси – Тери Копланд, разказва колко развълнуван е бил синът ѝ да получи този отговор:

„Не мога да опиша колко много се развълнува синът ми, когато разбра, че баща му е получил картичката. Пощальонът не е бил длъжен да прави такова нещо, можел е просто да игнорира писмото, но фактът, че е направил този жест за момченце, което не познава, ми връща вярата в човечеството. Това писмо означава много за сина ми!“