Беше в живота ми толкова дълго - като приятел, повече от приятели, като странен промеждутък, а сега като непознати. Дълго се опитвах да те задържам, защото толкова се страхувах какъв ще бъде животът без теб. Но сега разбрах, че е имало причина да го правя. Разбира се, понякога ми липсваш. Но разбрах, че съм добре без теб.

Нямам нужда от теб в живота си.

И толкова дълго мислех, че имам. Какъв би бил животът без теб? Скучен? Самотен? Понякога е така. Да преминеш от това да споделяш с някого всичко до това дори да не говориш с него е странно. Губиш част от себе си. Губиш комфорт, който си имала. Но наистина ли си загубила толкова много?

Печелиш яснота. Печелиш приемане. Връщаш самочувствието си. Защото ти ми даде смесени чувства. Тъжни нощи. Много щастие, но и много болка. Ти ме накара да се съмнявам в себе си. Накара ме да се замисля защо един ден ще бъдеш толкова страхотен с мен, след което на следващия няма да отговориш на съобщенията ми.

Играеше игри, знаейки напълно, че винаги ще бъда там, за да те хвана.
Как се чувстваш знаейки, че това не беше така?

Че вече ме нямаш.

Чудя се дали все още мислиш за мен. Дали ти липсва да говориш с мен. Ти ми се довери. Каза ми неща, които не си казвал на никого. И мисля, че и двама ни ни боли от загубата.

Но понякога тежките загуби стават големи печалби.

Защото, когато погледна назад към връзката ни, осъзнавам, че докато една част от нея беше страхотна, в края на краищата, ти ме нарани дълбоко. Знам, че те е било грижа, но не достатъчно. Иска ми се да бе така.

Но започнах да осъзнавам, че недостатъчното никога не може да стане достатъчно. Половинчатите неща ги няма изобщо. И се надявам, че може би един ден ще го научиш.

Надявам се да научиш, че не можеш да използваш хората. Че не можеш просто да имаш всичко, което искаш. Че осъзнаваш, че нараняваш хората, които ги е грижа.

Съжалявам, че вече не можем да бъдем приятели. Съжалявам, че вече не можем да бъдем нищо.

Не е задължително да си мисля, че си лош човек, но всъщност не мисля, че си добър. Надявам се заради себе си да разбереш собствения си живот. Кой си ти. Какво искаш. И защо продължаваш да стъпваш по сърцата на хората. Знам, че мислиш, че си добър човек, но може би трябва да се погледнеш в огледалото.

Добрите хора не си играят с чужди чувства. Добрите хора не манипулират. Добрите хора не лъжат, за да получат това, което искат.

Премахването на токсични, отрицателни хора от живота ти е труден урок, който трябва да научиш, но трябва да го направиш. Задържането на тези хора само ще те изтощи. Те не заслужават дори малко от енергията ти.

В края на краищата съжалявам, че загубих време за грешни хора. Но го приемам като научен урок. Премахването на хора, които някога са означавали целия свят за теб, не е лесно, но в бъдеще ще бъдеш благодарна. Ще погледнеш назад към този период от живота си и ще се радваш да ги оставиш след себе си. Премахването на лошите хора оставя повече място за добрите. Такива хора, които искаш в живота си.