Войната в Израел остави всички ни безмълвни, страдащи с кошмара и молещи се всичко да приключи колкото се може по-бързо и да няма повече невинни жертви...

Днес ще ви разкажем историята на двама влюбени, които оцеляха, въпреки ужаса, който цари в държавата им.

Нир и Амит Бар присъстват на музикалния фестивал в Израел, когато стотици други загиват, много са ранени и все още има такива, които са в неизвестност.

За тяхното спасение голяма роля може би има и последният кадър, който си правят.

„Хората вече бяха започнали да бягат и да викат, че има терористи. Бягахме като овце на заколение“, разказва Амит в Инстаграм. 

„Чувахме как куршимите свистят до нас, а хората просто падаха. Преследващите терористи обикаляха навсякъде с мотоциклети, опитвайки се да ни убият. Когато аз ти казах, че нямам повече сили, ти ми каза, чe нямаме избор и трябва да продължим да тичаме. Не спряхме да бягаме, докато ти не ме бутна в храстите и със Зив се разделихме“, казва още момичето. „Опитахме се да го извикаме при нас, но през цялото това време виждахме терористите да обикалят и да стрелят във всички посоки. Мислехме, че не можем да мръднем“, разказва Амит пред израелското издание N12.

 

 

 

Снимки: Instagram/amit_bar_

Тогава Нир целува нежно приятелката си Амит Бар в специално селфи, което искат да оставят за спомен на близките и приятелите си, мислейки, че това ще бъде последното нещо, което ще направят заедно преди да умрат.  Влюбените лежат със затворени очи един до друг, скрити в храсти. „Внезапно ми предложи да си направим селфи. Ядосах се и не разбрах, но след това помислих, че ако умрем, семействата ни ще видят, че сме се обичали до последния си момент. Защите ме с тялото си и в онзи момент помислих за всички останали двойки, чиято история е приключила различно. Изстрелите минаваха над главите ни, до този момент не бях чувала звука от куршум. Терористите минаваха покрай нас и стреляха навсякъде, а ние правихме всичко възможно, за да не мърдаме и да запазим тишина", споделя Амит.

По-късно двойката успява да се скрие в пустинята Негев.

 

За жалост, и до днес няма и следа от приятеля им... „Невъзможно е да осъзнаем напълно това, което преживяхме. Продължаваме да се молим Зив да се върне у дома при нас“, казва още Амит.

Екипът ни е съпричастен с болката на всички в Израел и се моли целият този ад да свърши! А тази снимка е живото доказателство, че когато има любов, всичко е възможно!