Дните стават все по-къси, въздухът е по-свеж и есента все по-осезаемо напомня за себе си. И макар да изпитвам носталгия по отминаващите летни дни, нямам търпение да започне времето от годината, когато природата променя цвета си и прекарваме повече време у дома.

Септември е месецът, когато нямам търпение да преобразя дома, за да посрещна студеното време уютно. Сезонът на ароматните свещи и топлите напитки е открит. 

Но преди да се отпусна блажено на дивана, ме очаква малко работа, а именно - основно почистване и смяна на летния с есенен гардероб. И за да успея да се справя с тези задачи, трябва да съм сигурна, че у дома разполагам с всички необходими препарати. 

Не съм от хората, които прекарват прекалено много време в пазаруване, но съм свикнала да търся изгодни предложения, когато става дума за домакински препарати. 

От 20-ти август задачата ми е изключително улеснена, благодарение на магазини dm. В период от поне 4 месеца цените на всички стоки в dm няма да бъдат увеличавани. Дълготрайните цени са валидни за магазините им в цялата страна и обхващат целия асортимент.

За да се подготвя за голямото чистене у дома, се отправям към най-близкия магазин dm, където съм сигурна, че ще открия необходимите препарати и то на цени, които ще се харесат на семейния бюджет.

Гардероб, от който лъха есенна свежест

Разбира се, нямам търпение да облека отново всички красиви цветове, с които свързвам есента, но си признавам, че смяната на гардероба е задача, която ми отнема много време. 

Това е денят, в който "отправям предизвикателство" към пералнята, за да съм сигурна, че всички летни дрехи ще ухаят свежо през всички месеци, в които ще са прибрани на сигурно място. 

От години се доверявам на гел за пране Ariel, независимо дали дрехите са бели, или цветни. Необходимо е съвсем малко количество, за да съм сигурна, че всички дрехи ще бъдат изпрани, а петната просто няма да съществуват. Цената на туба от 2,2 литра е 14,99 лв. в dm.

И аз, като всяка домакиня, имам любима комбинация между прах за пране и омекотител. Моето съчетание включва и омекотител Denkmit. Има различни аромати, но моят фаворит е със син цвят. Ухае на свежест и ме кара да се отпусна.

Омекотител Denkmit се предлага на цена от само 2,59 лв. за опаковка от 1,5 литра - изгодно и качествено.

Кухнята - моето убежище

Смяната на дрехите в гардероба е уморително, но изключително удовлетворяващо занимание. И тъй като съм определила целия ден, за да въведа всичко у дома в ред, се заемам и с кухнята. 

Може би ще се съгласите с твърдението, че на света няма нищо по-досадно от миенето на чинии. Това е и ежедневното задължение, което никак не ми допада. И все пак няма как съдовете да не блестят от чистота.

За мое огромно щастие имам съдомиялна машина, която се справя с миенето на почти всички съдове у дома. В началото се притеснявах, че чиниите няма да бъдат измити идеално и изпробвах различни таблетки за съдомиялна. Днес се доверявам на Denkmit nature таблетки за съдомиялна машина, 30 броя на цена от 8,99 лв.

Интересното за тях е не само, че се справят с всички замърсявания по чиниите, но и фактът, че са създадени с грижа за природата. 

А за моментите, когато се вихря в кухнята и се доказвам пред цялото семейство като любител готвач, знам, че винаги имам на разположение препарат за миене на съдове pur. Опаковката му е цели 750 мл, а цената е 2, 29 лева. И за да не ми омръзва ароматът, всеки път купувам различен. 

Дом, който блести от чистота

Време е за финални щрихи и мога да отдъхна спокойно, знаейки, че домът ми е чист, подреден и уютен.

Фаянсът е една от повърхностите, които изискват по-специални грижи. Препаратът на Denkmit почиства идеално, а освен това не е агресивен към кожата на ръцете ми. Препаратът е универсален и съдържа оцет, а цената му е изключително добра - 2,29 лв.

Подът се нуждае от редовно почистване, независимо какъв е сезонът. Най-често избирам продукти, които имат свеж аромат. Този път в магазини dm избрах Bingo, който изпълва всяка стая с аромат на пролет. Цената му е 2,29 лв.

Няма как да пропусна банята. Тук е мястото да ви разкрия един трик - за да съм спокойна, че банята винаги мирише свежо, се доверявам на тоалетни блокчета.

Те изпълват цялото помещение с приятен аромат, а и се грижат за чистотата. Моят избор е Bref Power Aktiv тоалетно блокче, 2 бр. x 50 г, които намирам в магазини dm на цена от 3,99 лв. А за основно почистване на фаянса в цялата баня използвам Medix Razor. Цената му е 2,99 лв., справя се с всички замърсявания и ухае на лавандула.

Мисията е изпълнена успешно и домът ми е подготвен да посрещне новия сезон подобаващо. А когато знам, че мога да намеря всичко необходими в dm, съм спокойна, че не е необходимо да се презапасявам с всички видове препарати. Краят на лудото пазаруване е поставен, защото в dm цените са трайно изгодни за много дълъг период от време.