Златистата слънчева светлина в късния следобед, мисълта да се сгушиш с чаша ароматно капучино и желанието да се сдобиеш с модерно, топло и меко палто… Да, есента е тук! И ако за повечето хора тя върви ръка за ръка с промяна в темпото от забързаното лято, презареждане на батериите и разпускане, време за размисъл и повторно фокусиране на ума, за работещите майки нещата са точно на обратно. Въртележката на живота ни завърта в динамиката на ежедневието - едното дете тръгва на градина, другото е в първи клас, работните ангажименти нямат край, а само при мисълта за организиране на всички предстоящи извънкласни занимания, семейни ваканции и разходи, главата ми се замайва… Аз също попадам в групата на работещите мами и, колкото и да е клиширано, абсолютно потвърждавам, че майките никога нямаме достатъчно време, за да свършим всичко! Знам отлично как една седмица може да се почувства като мъгла от конферентни разговори, безброй пътувания, вечеря в последния момент и безсънни нощи. Но знам и колко важно е да подредя деня си така, че да имам време за най-важното.

За щастие, технологията е изминала дълъг път и когато става въпрос за поддържане на организираност, добре че е тя. За мен, а и убедена съм за всяка една работеща майка, телефонът е много повече от средство за комнуникация – той е онзи спасителен пояс, който ни помага в ежедневието, забавлява децата, когато се налага и е там, когато имаме своите 5 минути. Затова и когато ми се наложи да сменя смартфона си с по-нов, без да се колебая знаех точно какво да търся.

Aх, този дизайн!

В свят, в който телефоните са неразличими един от друг, новият Samsung Galaxy Z Flip 4 има своя уникална идентичност, която предлага несравнимо мобилно изживяване, отговарящо на нуждите на динамични хора като мен. Неговият компактен и елегантен дизайн тип „мида“ предлага наистина несравнимо с нищо друго досега изживяване, което определено ме спечели като жена. Новият модел се отличава с впечатляваща здравина, която му позволява да издържи до 200 000 сгъвания, побира се и в най-малката дамска чанта, която имам, а когато го разгъна, разполагам с абсолютно пълнофункционален смартфон. А цветовете, в които се предлага, са повече от умопомрачителни – Bora лилаво, розово златно, графит и небесносиньо. Освен това всеки един потребител има възможност да персонализира своя Samsung Galaxy Z Flip 4 външен и вътрешен екран с Galaxy Themes, според личния си стил и предпочитания. Благодарение на сгъваемия панел и подобрения Flex режим пък всички приложения се оптимизират спрямо ъгъла на сгъване на екрана, което ги прави още по-лесни за използване. Така, например, ако гледам някакво видео, то е в горната част на екрана, а долната е за управление. Нима има жена, която би могла да устои на такова предложение? Аз не!

Симетрия и мощ в едно

Като работеща жена и майка ми се налага ежедневно да се справям с куп задължения, които ме превръщат в съвременна Шива и не ми дават право на избор - почти всеки ден излизам по-тъмно и се прибирам по-тъмно, което не ми позволява да направя компромис с две много важни нещо – издръжлива батерия и наистина голям дисплей, на който бих могла да свърша неотложна работа, ако ми се наложи в движение.

Да живеят обновеният процесор, работещ с по-мощната и по-бързо зареждаща се 3,700mAh батерия и външния екран на телефона, посредством който спокойно мога да свърша някоя и друга неотложна задача, ако ми се наложи в движение. Благодарение на 1,9-инчовия външен дисплей имам възможността само чрез докосвания и плъзгания да проведа разговор и да отговоря бързо, без дори да ми се налага да разгъвам телефона си. Истинска наслада за очите и сетивата! А когато имам нужда от голям екран – разтварям смартфона и пред смен се разгръщат цели 6,7 инча Dynamic AMOLED 2X основен дисплей.

Подобрена камера и много, aма много памет!

Невероятно е как смартфон с толкова компактни размери може да се побере и в най-тесните ми дънки и едновременно с това да прави толкова уникални снимки. Признавам, че за мен те са едно от водещите неща, които силно ме вълнуват, когато трябва да заменя стария си смартфон с нов. Все пак като всяка майка обичам да запаметявам толкова много моменти от ежедневието ми с мъниците, да не говорим, че снимки на какво ли не сме си изпращали в чата с моите приятелки... Но за тази цел съвършената камера е просто задължително условие. Новият Samsung Galaxy Z Flip 4 създава впечатляващи кадри, селфита и групови снимки.  Благодарение на FlexCam взимам максимума от формата на Z Flip4 и го използвам по най-добрия възможен начин за създаването на невероятни спомени. Просто поставям телефона, сгънат дори на земята, и без да държа телефона правя селфи за добро утро с дъщеря ми, което да изпратим на бабите. Освен това повече не се тревож, дали фотосът ще излезе размазан (знаеш, какво е да снимаш малки диваци), защото благодарение на Flex режима с Galaxy Z Flip4 получавам едновременно телефон и статив! Наистина е толкова лесно! Подобрената функция Quick Shot пък ми позволява лесно да заснема видео с кристален образ само с няколко стъпки директно от външния екран, използвайки основната камера. Огромният брой снимки и видеа обаче, изисква и достатъчно голямо пространство в телефона, за да им се наслаждаваме, когато искаме. Новият Galaxy Z Flip4 има 8 GB RAM и вградена памет от 128, 256 или 512 GB - така спокойно снимам на воля всичко и се справям с всяка задача, която му задам.

Samsung и Google приложенията – моята спасителна комбинация!

Няма думи, които да опишат безпокойството и усилията, които полага една работеща жена и майка. Силата на волята е нещото, което доста често e спасителен пояс. С напредването на технологиите обаче, смартфонът се превръща в комплексно устройство, чиито различни функционалности биха могли да направят живота ни доста по-прост. Сега ще ви разкрия и кои са тези изключителни елементи, които, освен че са гениални сами по себе си, имат силата да отнемат от плещите стреса на работещите майки и да им дадат глътка въздух в натоварения график.

В днешния корпоративен свят е битка за оцеляване да останеш в челните редици. И макар, че и двата пола допринасят еднакво, когато става въпрос за родителство и кариера, дамите се сблъскват с доста повече пречки от мъжете. И едно от тях е именно онова приоритизиране и умение да намериш време за всичко и, разбира се, да не забравиш нито едно нещо. Благодарение на разширеното партньорството на бранда с Google приложенията, ежедневието ми стана доста по-спокойно. Google Calendar ми позволява да планирам семейните ангажименти до най-малкия детайл, да ги споделя с мъжа си и дори да задам аларма, която да ми напомни, когато дадена задача наближи. Семейна вечеря, уроци за децата, час при фризьора, профилактичен преглед за малката – всичко е подредено и напаснато, спрямо времето, с което разполагам. Да, мамчета, онлайн календарът наистина е манна небесна!

Сигурна съм, че поне веднъж и на теб ти се е случвало да искаш да не отговаряш на десетки въпроси в минута... Е, с деца няма как да стане – но затова пък с Google Lens вече няма нищо непознато. Просто сканираш всичко, което те интересува и само за миг имаш необходимата информация. Наистина верен приятел, особено когато сме на семейна почивка в непознат град или екзотична страна.

Благодарение на телефона си мога да се възползвам и от няколкото опции на Google Maps (стандартен, сателитен или Street View режим), с чиято помощ само с едно докосване разгъвам цялата карта и намирам точния адрес на залата по аеробика или детския кът, в който сме канени на рожден ден. Бързо, лесно и изключително удобно, особено, когато отново закъсняваме, защото някой е решил да се преоблече в последния момент! Направо не знам как съм се оправяла до този момент, лутайки се по уличките в търсене на табели...

Балансирането между работата и майчинството много рядко се оказва постижимо, дори и за най-организираните дами сред нас. Но благодарение на новия Samsung Galaxy Z Flip4 вече мога да направя всичко много по-бързо, лесно и удобно! Защо да не си подаря глътка въздух в и без това изпълненото с толкова много предизвикателства, битки и напрежение ежедневие. Време е и ти да се сдобиеш с необходимата увереност, подсигурена с отлична издръжливост, иновативен дизайн и безброй приложение на твоя страна. Заслужаваш го!