Лав Янкович е малко момче от Крагуевац, Сърбия, което спечени хиляди сърца онлайн с невероятната си прическа.

Детето има непокорна руса коса, причинена от Синдрома на непокорната коса.

Заради ефектния си външен вид сладкото дете привлича вниманието, където и да го заведат родителите му. Майката на Лав, Ивана Янкович, сподели, че косата му е суха, почти водоустойчива и не им се налага да използват гребен.

"Косата е с особена текстура, суха е и може да се каже, че е леко водоустойчива. Мием я, но напразно. Като прокараш пръсти през нея, пак е суха", казва майката на момчето, която разкрива, че използват кератинов шампоан по препоръка на дерматолог.

"Лев имаше много малко коса до шестия месец, която след това тя започна да расте, тогава това не ни се стори необичайно, но други хора започнаха да коментират косата му. Коментарите наистина са прекрасни, няма човек, който да не спира, когато ни срещне, и да се закача с Лав. С появата си той определено озарява деня на околните”, разказва майката.

Синдромът на непокорната коса е изключително рядък. Синдромът представлява рядко генетично заболяване на косъма, при което косата е рошава, расте във всички посоки и не подлежи на изглаждане с гребен или четка. В света са известни около 100 такива случая.