Ако си била отгледана от силна жена, тя със сигурност ти е предала няколко важни урока за любовта, себеуважението и вътрешната сила.

1. Научила си, че трябва да цениш независимостта си. Не се нуждаеш от мъж, който да се грижи за теб. Ти си силна и независима личност, която може да създаде дом, да отгледа деца, да готви и чисти, докато в същото време има кариера. Общо взето майка ти те е научила, че можеш да бъдеш Супержена.

2. Научила си какво е да обичаш безусловно. Виждала си как майка ти жертва времето, здравето и младостта си за теб и твоите братя и сестри, но никога не си я чувала да се оплаква. Тя винаги е имала онази мила усмивка на лицето и с радост ти е давала още и още любов. Тя те е научила да обичаш, без да очакваш отплата, и ти знаеш, че тази скъпоценна любов не се среща често и навсякъде.

3. Научила си се да обичаш себе си. Благодарение на майка ти, ти си се научила да не се стремиш към неща, които не са за теб, и да продължаваш да вървиш към целта дори когато светът е срещу теб. Ти вярваш в себе си. Знаеш, че лошите оценки, грешките и разделите не те определят като личност, това, което определя характера ти, е начинът, по който се изправяш след всяко падане.

4. Научила си, че можеш да бъдеш и силна, и нежна. Силните майки всъщност са много чувствителни, просто го прикриват по-добре. Но ти си виждала нейните тихи сълзи, когато си имала проблем, или вечерите, в които не е можела да заспи, защото нещо те е тревожило. Начинът, по който те прегръща, показва безграничната ѝ любов и нежност.

5. Научила си, че не е лесно да си жена. Научила си, че често мнението ти няма да се зачита, че няма да те приемат сериозно, но също така си научила, че можеш да устоиш на всеки удар от живота и че можеш да надигнеш глас над хорската глъчка, така че всички да те чуят. Ти си научила, че това, което не те убива, наистина те прави по-силна.

6. Научила си се да не гледаш назад. Научила си се как да се отърсиш от всички онези „какво ако” и „какво би било”. Научила си се да не гледаш назад и да се чудиш защо животът ти се е объркал. Просто се стягаш и продължаваш напред, за да оправиш нещата.

7. Научила си колко важно е да имаш вяра и търпение.  Научила си, че бурите преминават и утре те чака нов ден. Научила си, че понякога трябва да си търпелива с живота, успеха и проблемите. Търпението е сила на духа.

8. Научила си как да градиш собственото си щастие. Можеш да бъдеш щастлива, въпреки всички трудности. Майка ти те е научила, че винаги има причини да се усмихнеш, просто понякога трябва да я потърсиш по-усилено.

9. Научила си, че все пак тя знае повече за любовта от теб. Въпреки че сте от различно поколение, въпреки че не одобряваш всичките ѝ избори, ти знаеш, че тя знае за живота и любовта повече от теб. Когато не одобрява някое твое решение, може би трябва да се замислиш. Все пак нейната основна цел е ти да си щастлива. Колкото и да не ни се иска да го признаем понякога, майките винаги са прави.

10. Научила си как да бъдеш добра майка. Била си отгледана от жена, която знае как да се грижи за семейството си. Тя ти е показала, че усилията се отплащат, че трябва да обичаш безприкословно. Тя ти е показала как да бъдеш грижовна, нежна, мила, отдадена, силна и находчива. Дори да не го съзнаваш, ти вървиш по стъпките ѝ.