Всяка майка иска да предаде важните уроци, които е научила за живота си, на своята дъщеря. Понякога обаче се случва така че със съзряването забравяме за нещата, които са ни правили впечатление, когато сме били по-млади. 

Ето 12 неща, които е добре дъщеричката ви да усвои:

1. Вярвай на инстинктите си

Интуицията е изключително важен ветропоказател, тя ще ти даде вярната посока в 9 от 10 пъти. Когато порастваш обаче често забравяш този урок в стремежа си да се харесаш или вслушаш в някого. Важно е да не изневеряваш на това, в което вярваш.

2. Поемай рискове... но си давай сметка за последствията

Не се страхувай да направиш крачка напред, но бъди подготвена да паднеш.

3. Не позволявай на някого да ти казва, че не можеш да направиш нещо

Почти всеки стига да момент в живота си, в който започва да вярва, че не може да направи нещо. По различни причини - само момчетата тренират бокс, само слабите момичета носят бански, само мъжете учат за хирурзи. Този начин на мислене бързо може да се превърне в нездравословен мисловен модел, ако му позволиш. Не давай кормилото на своя живот на другите и не очаквай одобрението им за всичко.

4. Обичай свободно

Тежката истина в живота е, че сърца които не биват разбити не обичат никога. Затова не се страхувай да бъдеш влюбена. 

5. Обичай тялото си

Отнасяй се с уважение към тялото си, то ти служи вярно и винаги се опитва да постигне оптимален баланс, за да се чувстваш добре. Затова му помогни като се храниш здравословно и тренираш спорт, който ти доставя удоволствие. 

6. Това да се учиш от грешките си е по-добрият вариант, отколкото да избягваш рисковете

Тежките моменти в живота ни, както и грешките които допускаме са най-добрите ни учители. Не забравяй това никога, когато ти е трудно. 

7. Винаги давай най-доброто от себе си

Не мисли, че не трябва да опиташ, ако няма да бъдеш най-добрата в нещо. Приеми, че ще има неща, в които не си добра, но това не трябва да те натъжава. Много по-добре е да опиташ и да опознаеш дадена възможност, отколкото след години да съжаляваш, че не си направила тази крачка. 

8. Светът ще те промени, ако му позволиш

За никого не е тайна, че арената на живота е голямо изпитание. Агресия, лоши мисли, трудни моменти - приеми всичко това като изпитание, в което Вселената те тества. Това са миговете, в които правиш важен избор - дали ще бъдеш добър човек или не.

9. Признай, когато не си права

Вероятно ще ти е трудно да преглътнеш гордостта си и да кажеш "Извинявай", но ще се увериш, че тази думичка прави чудеса. 

10. Сълзите не те правят слаба

Това да отричаш емоциите си е най-лошото нещо, което можеш да си причиниш, защото те остават в теб и работят негативно на подсъзнателно ниво. Затова, когато ти е трудно, просто си поплачи.

11. Времето може да лекува

Съществуват моменти в живота, в които сълзите няма да бъдат достатъчни. Тогава помни, че всичко се случва с някаква цел, няма нищо случайно. Просто ще го видиш от дистанцията на времето. 

12. Не се връзвай твърде много на другите... и не се взимай насериозно 

Винаги ще се намери някой, който да те критикува - не го възприемай лично. Всеки има собствена гледна точка, но никой не може да влезе в твоето съзнание и да разбере напълно защо постъпваш по даден начин. Не очаквай всички да се отнасят с теб, както смяташ че заслужаваш.

От друга страна не вярвай, че светът се върти около теб. Може би светът на твоята майка се върти около теб, но тя е изключение.