Ако майка ви е огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец)

Страстни, креативни и вечно млади, майките от огнените знаци са в постоянно движение. Тези супержени искат да имат всичко: невероятни деца, прекрасен и подреден дом и разбира се, да постигнат собствените си амбиции. Ако майка ви е огнен знак, тя най-вероятно е получила (поне) една образователна степен, докато вие все още сте били в пелени. Тя ще бъде ваш модел за подражание по отношение на преследването на мечтите. Въпреки че огнените знаци са доста привързани към близките си, тя няма да бъде глезеща и супер внимателна майка, тъй като е прекалено непокорна за това. Но разчитайте на нея да ви води на много екскурзии. Тя ще се радва на рок концерти, надуваеми знаци или ролкови кънки толкова, колкото и децата. Независимостта е ценно за нея качество и тя ще насърчава децата си да стоят на собствените си два крака - дори ги насърчават да започнат бизнес или учат в чужбина, докато са още в гимназията. Тези майки също така са лидери, така че нищо чудно, ако са били председатели на училищното настоятелство или са заемали друга ръководна роля за вас и вашите приятели.

Недостатъкът на майките от огнените знаци е, че натовареният им живот може да накара децата да се чувстват сякаш те не са основния й приоритет. Непокорният й дух може никога да не осигури стабилна основа, на която потомството й да се отпусне и да се чувства сигурно.

...и вие сте огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец):

Животът е фантастично пътешествие за вас и вашата огнена майка. Пътувате заедно наблизо и надалеч, тъй като тя не само разбира приключенския ви дух, но го и насърчава. Просто й кажете какви са мечтите ви: тя ще ви помогне да започнете собствен канал в YouTube или ще ви запише на курсове при частен учител. Ще оцените с това, че тя има зает живот, защото това ви дава пространството да бъдете независими. Но това може да бъде досадно по времето, в което пътува, подготвя се за голяма реч или го играе лидер на обществото, а вие се нуждаете от някого, който да промие раната на коляното ви или да ви заведе на лекар. Може да ви се наложи да потърсите стабилността и грижовността от друга жена в живота си (здравей, бабо!) и да оцените вашата огнена майка за това, че ви вдъхновява да бъдете истинското си Аз.

... вие сте земен знак (Телец, Дева, Козирог):

По-спокойно, мамо! Като земен знак, за вас "целесъобразността" е изключително важна, а на огнената ви майка въобще не й пука. Докато приятелите и учителите ви се възхищават на нейната жизнерадост, тя може да ви кара да се чувствате неудобно или да ви дразни, особено когато отправи една от класическите си неуместни забележки. В същото време вие споделяте амбициите й и им се възхищавате. Тя може да ви помогне да преодолеете всеки вътрешен перфекционизъм, който ви дърпа назад. Освен това тя винаги ще бъде готова с думи на вдъхновение и съвети, които да ви извадят от всяка пропаст, в която сте попаднали и да просветли живота ви.

... вие сте въздушен знак (Близнаци, Везни, Водолей):

Тази комбинация е безкрайно забавна. И двете сте търсачи на приключения, които са любопитни за живота и всичките му жертви. Обичате да прекарвате време с майка си и тъй като и двете сте супер социални, ще бъдете много щастливи от това как майка ви окуражава вашите приятелства и извънкласни дейности. Да навлезете в рутина може да бъде трудно за вас и тя може и да пропусне да ви научи на основни ритуали като например да се наспивате достатъчно или да миете зъбите си всяка вечер. Тя ще бъде вашият най-добър приятел и довереник и ще се радвате да израствате заедно през целия си живот.

…вие сте воден знак (Рак, Скорпион, Риби):

Размяна на ролите? Игривата и свободно ходеща огнена майка може да срещне съпротива от чувствителните, загрижени за сигурността дъщери от водните знаци. Тя иска да се шляе из града, вие искате да останете у дома и да печете бисквитки. Но тя няма време за такива неща. С вашата остра интуиция и разбиране на емоциите, можете лесно да видите, че тя продължава да си блъска главата в една и съща стена. Може да я консултирате за по-добри начини, по които да се справя с чувствата си - най-вече с гнева и безсилието. Тя обича да поема рискове и можете да научите много от нея, особено ако сте склонни да се връщате назад и да се тревожите повече, отколкото трябва.

Ако майка ви е земен знак (Телец, Дева, Козирог)

Надеждни и отговорни, майките от земните знаци взимат тази работа много сериозно. Те искат най-доброто за децата си - от частни обучения до спокоен, безопасен дом, в който да се отпуснат (и разбира се, да си напишат домашното). Те са особено загрижени за етикета и ще се уверят, че децата им разбират добрите маниери и оценяват парите и усилената работа. Те дават всичко от себе си да разберат какво е най-здравословно за децата им - като диета без захар, ограничено време пред компютъра и много движение навън. Понякога могат да бъдат стриктни, но също така разбират, че децата се нуждаят от граници, за да се чувстват сигурни. Семейството и традицията са важни за тях, затова празниците винаги са пълни с всички класически храни, декорации и годишни ритуали. Понякога могат да бъдат прекалено загрижени за това как изглеждат отстрани, което може да се отрази на възпитанието на детето. Но в крайна сметка те се наслаждават на това да водят децата си към по-богат, успешен живот занапред с мъдростта си и отдадеността си към стабилността и успеха.

... вие сте огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец):

Помощ... въздух! Земните майки обичат правилата и регулациите, докато огнените деца се чувстват тотално ограничени от тях. Нейното настояване нещата да се вършат като по учебник изглежда направо нелепо. Вие знаете, че правилата съществуват, за да бъдат преразгледани и преосмисляни с времето. Въпреки че по-късно ще оцените стабилността, която тя ви е осигурявала, това просто не е вашият начин. Но тук е мястото, където може да се научите: Земните майки могат да бъдат материалистични, но за тях парите са средство, а не цел. Стабилността и задоволеността не са качества, които трябва да забравяте, макар и лесно да ги приемате за даденост.

... вие сте земен знак (Телец, Дева, Козирог):

Удръжте фамилния герб! Нищо не казва "традиция" повече от земни майка и дете. От неделно барбекю до футболни мачове и празници с всичко необходимо, вие сте напълно отдадени на тези неща. Има ведра стабилност помежду ви, но това може да доведе и до смесени чувства. Трудно е за другите да проникнат в толкова силна семейна връзка, която може да клони към затвореност. Освен това може да се наложи някаква външна намеса, за да се измъкнат от старите навици и модели, които трябва да се обновят според сегашната перспектива. В крайна сметка, чувството за безопасност, материална сигурност и уважение, което споделяте, е хубаво нещо, стига да не ви възпира от необходимите рискове на живота.

... вие сте въздушен знак (Близнаци, Везни, Водолей):

Вие сте свободна прелетна плица, тя е пазача на пламъка в гнездото - и това води до известно противоречие. Колкото и да цените постоянната й грижовност, може би се чувствате така, сякаш майка ви подрязва крилата ви. Или може би тя не разбира, че вие сте паун, който иска да разперва красивите си пера, вместо да пърха като сиво врабче. Опитът да я накарате да разбере "ексцентричните" части на вашата личност може да бъде безполезно упражнение. Но да бъде уникална не е нейната основна ценност, а сигурността и традицията. Бъдете благодарни, когато неизбежно я потърсите за заем или да превърже раните след катастрофите между вашите диви полети на фантазията.

… вие сте воден знак (Рак, Скорпион, Риби):

Сладка стабилност! Земната майка е вашата скала и най-добър приятел - и тя обича начина, по който се опирате на нея. Когато емоциите ви се разбушуват, тя може да ви успокои. Понякога обаче ще ви се иска тя да не беше толкова логична. Онова, което й липсва е съпричастност, но го компенсира със способността си да разрешава проблемите, а това е нещо, на което разчитате с радост. Уверете се, че ще развиете свой собствен компас и умения за справяне, за да не ви се налага винаги да се обаждате на майка си в момента, в който проблемите се появят.

Ако майка ви е въздушен знак (Близнаци, Везни, Водолей)

Почакайте... коя е майката и коя - дъщерята? Игривите въздушни майки са най-забавните майки от зодиака, които могат да говорят на жаргон и да са винаги в крак с най-страхотната музика и събития. Тя обаче щастливо изслушва, учи и никога не ви съди за това, че опитвате нови неща. Без съмнение, когато сте били тийнейджъри, приятелите ви са идвали на гости както заради вас, така и заради нея. И вероятно тя ги е забавлявала с истории от собствената си младост, като създава пространство без предразсъдъци и критики, в което свободно да говорите за проблемите си. По отношение на модата, можете дори да споделяте гардероба си със своята въздушна майка: тя може да открие тенденция, още преди да дебютира в социалните мрежи. Авангардните идеи, културният модел и самостоятелно изследване са част от ценностите на тези майки. Те също така ценят интелектуалния обмен и широкото образование. В допълнение на това, че ви дава книги и ви записва на балет, рисуване и гимнастика, тя може да ви отведе към комуникационни работилници, музейни експозиции, фестивали и още неща, които до голяма степен ще оцените по-късно в живота. Тя е социални пеперуда и може да ви се налага да се борите за разговор с нея, докато си чати със своите 1001 приятели - нещо, което може да разочарова децата. Ако искате пълното й внимание, разговаряйте с нея насаме и настоявайте да не използва мобилния си телефон, за да не отклонява мислите й от вас.

... вие сте огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец):

Нека настанат добри времена! Въздушните майки са вятърът под крилата ви, винаги готови със свежи идеи, приключения и вдъхновение. В много отношения тя се чувства по-млада от вас. Тя е на постоянно пътешествие и се променя по-бързо от вас. В резултат може вие да се чувствате като по-възрастния човек и това да притъпи собствения ви приключенски дух. Но тя също така ще бъде ваш най-добър приятел, човекът, с когото можете да споделите всичко. Дори и вече да е заета със следващия си социален ангажимент преди вашите проблеми да са решени, поне ще ви остави много съвети, за да влезете в крак.

... вие сте земен знак (Телец, Дева, Козирог):

Как изобщо се случи това? Вашата въздушна майка винаги ще бъде загадка за вас. Нейната свободна душа и способност да се сприятелява с непознати (но периодично да разкарва хората, които е познавала в продължение на години, като да речем - собствената си майка) ви обърква. За вас семейната лоялност е всичко. Тя поставя приятелите и роднините си в една и съща категория. Не може да има по-странно конкурентна динамика, тъй като майка ви винаги заема мястото на готиното момиче, което е в крак с тенденцията, докато вие се занимавате с по-сериозни неща. Да се сравнявате с нея е безсмислено, но тя може да ви покаже как да сияете, а вие й припомняте, че светът е коварен и приповдигнатите разговори не създават легитимни връзки. Вие определено сте учители една за друга, дори и понякога уроците да са прекалено трудни.

... вие сте въздушен знак (Близнаци, Везни, Водолей):

Като хладен освежаващ бриз, всичко може да бъде толкова спокойно в тази връзка между майка и дъщеря. Нито една от вас не обича да вдига голяма врява за нищо. Предпочитате да проучвате метафизичния смисъл, да го разгледате интелектуално или да го превърнете в смешна картинка, която да споделяте в Интернет и да умирате от смях. Говорене и говорене... за нови идеи или просто за новия сезон на "Игри на тронове" - това са все неща, които и двете обичате да правите. И вие, и майка ви сте социални и ориентирани към хората - очаквате пълна къща и непрекъснат приток на гости. Ако имате нещо общо, ще станете най-добри приятели. Ако ли не, ще бъдете като два кораба, разминаващи се през нощта и може да минат години, преди да се посетите взаимно. Въпреки това вие добре разбирате инстинктите на другата и знаете, че трябва да следвате собствения си компас, вместо предварително написан сценарий.

… вие сте воден знак (Рак, Скорпион, Риби):

Брадичка нагоре, рамене назад - въздушната майка може да бъде съпричастна с вашата тъга, но тя няма да се срине в емоционална черна дупка заедно с вас. Нещата, в които вие се задълбочавате, тя смята, че трябва да преодолеете с лекота. Това може да бъде добро в някои отношения, например когато шегите и закачливите й идеи успяват да ви разсеят от мрачното настроение - понякога просто искате да се цупите. Това е добре. Но забравете да я манипулирате със сълзи или да тичате към нея за прегръдка, когато сте направили нещо саморазрушително за петнадесети път. Тя ще бъде въоръжена със съвети (прочела е всички книги, говорила е с най-важните хора и е преживяла всичко) и няма да се притесни да го сподели. Вие сте коренно различни създания, но това ще я радва по много начини - особено когато давате воля на творческата си същност.

Ако майка ви е воден знак (Рак, Скорпион, Риби)

Здравей, шефе! Грижовната водна майка притежава всичко, което съвременната култура смята за класически майчини черти. Тези майки винаги следят нуждите на децата си, усещайки техните наранени чувства - и притичвайки с парченце шоколад преди първата сълза да се търкулне по бузата. Тя може да създаде уютна атмосфера във всеки дом. Роден културен "лешояд", тази майка ще представи на децата си удивителна музика, изкуство и литература. Нейното вродено разбиране на емоциите я прави съпричастна към всеки етап от живота. Тя разбира, че тийнейджърите са си тийнейджъри и се опитва да създаде безопасно пристанище в това бурно време. Самата тя често може да бъде доста нестабилна и това понякога създава нестабилности. Ако преминава през труден момент, тя може да се отдръпне или да направи настроенията си толкова осезаеми, че децата й да започнат да се притесняват за нея. Или пък може да приеме твърде лично фактът, че не й се обаждате всеки ден. Но ако поддържате отворена комуникация и споделяте от сърце, знайте, че няма по-голям шампион от майката от воден знак. Тя просто иска да участва и да бъде избирана от вас във важните моменти - като първото влюбване, лекуването на разбито сърце, сватбата, бременността, раждането - всички неща, на които наистина държи.

... вие сте огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец):

Докато вие сте свободен дух, вашата водна майка е обсебена от идеята за това какво може да се обърка. От време на време това създава перфектния баланс - тя ще ви спести някои болезнени грешки с интуицията си. Но вие също така може да се почувствате задушени от време на време, особено когато искате да откриете собствените си криле и тя продължава да ви държи, преди да изпаднете от гнездото. Също така вашите храбри пътувания могат да влязат в конфликт с нейната домошарска натура. Уверете се, че й се обаждате и я посещавате по-често, ако искате да запазите мира. Тя не се опитва да ви контролира - тя просто иска да общува с вас.

... вие сте земен знак (Телец, Дева, Козирог):

Тази райска двойка майка-дете не може да бъде по-добра! Вие сте перфекционисти до известна степен, които могат да бъдат обезкуражени при първите признаци на неодобрение. Но водните майки имат навика да смята, че слънцето изгрява и залязва над техните деца - и това създава безопасно място, в което да правите "грешки" и да се учите от тях. И двете обичате традицията, семейството и уютното време у дома. От време на време нейните настроения могат да бъдат утежняващи за вас, защото вие предпочитате да се съсредоточите само върху постиженията. Но тя ще ви напомни, че е важно да намалите скоростта и да мислите за влиянието, което оказвате у другите - особено когато желанието ви за победа пламва и ви кара да се чувствате конкурентно настроени.

... вие сте въздушен знак (Близнаци, Везни, Водолей):

Вашата водна майка наистина е благоразумна. Тя ще държи укреплението и ще ви посрещне с топла храна, докато вие прескачате от една социална дейност към друга. Но също така е много вероятно да вземете добротата й за даденост. Уверете се, че уважавате усилията й и показвате признанието си, когато тя опитва да се свърже с вас с малки жестове (дори и понякога да ги намирате за дразнещи). Вие предпочитате да изпитвате чувствата, вместо да ги изразявате вербално, но не пренебрегвайте най-големия дар на вашата водна майка: емоционалната й интелигентност. Отворете се към нея, позволете й да ви подкрепя и така и двете ще спечелите.

… вие сте воден знак (Рак, Скорпион, Риби):

Бисквити за закуска - защо не?! Всичко е толкова уютно помежду ви, че почти няма смисъл да излизате от дома си. В добрите дни, двете сте в перфектен емоционален синхрон и взаимно си създавате чувство за комфорт. Тихичко творене, слушане на музика, гледане на телевиция под ръчно плетено одеялце - можем ли да го наречем "истинско блаженство"? Проблемите възникват, когато някоя от вас е в лошо настроение или се нуждае от пространство, но се страхува да не нарани другата, като го покаже. И двете сте много чувствителни, затова е важно да си взимате необходимите паузи и не забравяйте, че това да имате свой собствен живот не означава да изоставяте другата.