Началната страница в социалната мрежа прелива от постове тип "връзката ми съвсем не е това, което очаквах" или пък прекалено позитивни мисли и пожелания към себе си и света, които навеждат аудиторията на мисълта, че не всичко е такова каквото изглежда и това е просто камуфлаж, зад който се крият множество проблеми в личен план. Появява се идея дали не е по-добре да се отървем от сегашната ни напрягаща връзка и да се впуснем в нова с надеждата, че този път ще се получи? Тъжната истина е обаче, че много хора се чувстват обречени на провал, сякаш всяка успешна любов е извън техния обсег и те винаги ще намират хора, с които да се обвържат в някаква банална и скучна връзка или пък ще останат съвсем сами.

Винаги обаче се намира решение за всеки проблем!

Защо не спрете за миг и не се замислите - дали пък не сте вече във връзка с подходящата за вас половинка и нещата се развиват точно както сте искали винаги, но не си давате сметка, че е така?

Може би всички тези измислени стандарти за перфектния партньор са ни заслепили и ние обвиняваме себе си, че сме направили грешен избор, както и човека до нас, че не се вписва в този шаблон. Може би всички тези "мотивиращи" картинки, които се разпространяват в интернет са изкривили реалната ни представа за подходящ партньор и ние прекарваме дни, месеци, години, а понякога и цял живот в търсене на нашата сродна душа.

Може би..

Една известна авторка обаче се заема да покаже и още една гледна точка, през която да погледнем връзката си и да преценим дали излишно не се възмущаваме, че тя не е толкова идеална, колкото сме очаквали, и дали всъщност не е точно това, за което сме мечтали, но сме твърде заети да го осъзнаем. Ариел Форд пише своята книга "Тайната на сродните души", където дава ценни съвети как да възродим своите любовни взаимоотношения и да върнем щастието там, където му е мястото.

Ариел смята, че за да успеем да погледнем на връзката си по друг начин, трябва да сменим начина си на мислене за някои неща. Иначе казано - трябва наистина да искаме да видим най-доброто в своя възлюбен, за да сме способни да го забележим. Когато това стане, нататък вече е лесно.
Известната авторка силно вярва, че сродните души съществуват, но ... има и едно "НО".

Сродната душа не е перфектен и безгрешен ангел, паднал на Земята - напротив - това е обикновен човек, точно каквито сме ние самите. Той може да ни разочарова, може да си изпусне нервите, повлиян от гнева си, може да забрави да купи мляко на път към вкъщи, макар и да сме го подсетили няколко пъти.

Сродната душа е човек от плът и кръв, който по нищо не се различава от останалите хора по света - той греши, той е уязвим, той е истински.
Ето защо в повечето случаи се чувстваме разочаровани и нещастни, когато се вгледаме в човека до нас и осъзнаем, че очакванията ни не са удовлетворени.

Първата стъпка от рационалното преценяване на връзката ни е да се отървем от напрежението, което се усеща между дефиницията на понятието "сродна душа" и реалността - може би най-добре би било да поставим ново определение на това понятие, което да звучи така: "Сродната душа е човек, с когото можеш да бъдеш себе си напълно, без да се притесняваш от това; любовта между вас е безусловна и когато погледнете в очите на другия, ви завладява чувство на спокойствие, сигурност и уют, сякаш сте си у дома".

Всичко е чисто и непринудено, без излишни приказни краски и нереална магия. Без схващанията, че на нашата сродна душа не може да се случи да има лош ден и да не е в настроение или да се ядоса безпричинно, или пък да направи грешен избор. 

След като преминете тази стъпка, ще откриете, че е възможно да се влюбите отново в същия този човек, който преди това сте оценявали като неподходящ и грешен за вас. Най-важното е да промените начина, по който гледате на вашия партньор и на връзката ви като цяло, за да може да видите нещата в истинския им блясък отново, както през първия месец, когато всички минуси в човека отсреща са невидими за сърцето, но започват да стават видими с времето.