Всеки иска да открие сродната си душа и именно това доста често е едно от най-съкровените ни желания. Но ако в миналото си преживяла доста неприятни моменти и болезнени ситуации, то съвсем нормално е да се почувстваш обезверена и нещастна. Започваш да си задаваш въпроси от сорта: „Дали някога ще открия сродната си душа?” и „Дали той изобщо съществува?”. И ако не вярваш, че на света съществува човек, който да те допълва перфектно, то по-добре да промениш мисленето си веднага.
Истината е, че сродните души съществуват! И всеки ден някой открива любовта на живота си в нейно лице. Въпросът е как точно ти да бъдеш една от тези късметлии? И дали това изобщо е въпрос на късмет? Дали той просто ще падне от небето и ще заживеете щастливо до края на дните си, или трябва да го потърсиш?

Ето 4 правила, които ще ти помогнат да откриеш сродната си душа час по-скоро:

1. Преди да започнш да търсиш сродната си душа, трябва да знаеш какво точно искаш

Да, в началото на една връзка всичко е ясно - пеперуди в стомаха, страстни целувки, безсънни нощи, прекарани в разговори и мисли за него. Но често това е само в началото. Когато нещата се задълбочат ще ти трябва нещо повече от тръпка. И тук е моментът, в който трябва да знаеш какво точно искаш от човека до себе си. За да си спестиш мъките и грешките е добре да помислиш по този въпрос преди да започнеш да излизаш с някого. Ако искаш да намериш перфектния човек за себе си, трябва да бъдеш наясно какво е важно за теб и какво наистина искаш да октриете в сродната си душа. Защото в противен случай рискуваш да попаднеш на много неподходящи за теб хора, а това е само загуба на време и енергия.

2. Трябва да положиш усилия и да потърсиш сродната си душа

Нали не очакваш, че той просто ще падне от небето? Оказва се, че повечето необвързани живеят точно с тази нагласа. Според скорошно проучване обаче, само 16% от свободните излизат с някого с ясното съзнание, че искат да открият любовта на живота си. Само 16%! Затова, ако и ти си от хората, готови да бъдат обичани до края на живота си, добре е да направиш нещо по въпроса, а не просто да чакаш.

3. Гледай отвъд видимото

Да, основни неща като външен вид и теми на разговор са много важни, но след време те губят своята стойност. Не определяй физическото привличане като основен критерий, защото много скоро ще разбереш, че то не е толкова важно. По-важни са ценностите, целите и визията за бъдещето. Затова се опитай, когато излизаш с нов човек, да виждаш под повърхността и да успяваш да прецениш дали с него си пасвате наистина, или е просто моментна тръпка.

4. Бъди отворена към всичко, когато търсиш сродната си душа

Да, хубаво е да знаеш какво искаш от човека до себе си, но не и да отхвърляш всичко останало. Бъди готови за изненади. Това, че някой не отговаря напълно на критериите ти, не означава, че не може да се окаже любовта на живота ти. Трябва да си наясно, че има някои основни ценности, които не бива да пренебрегваш като например желанието за деца, брак, местоживеене, и други, които може да бъдат променяни с времето, сред които са политическите възгледи, музикалните предпочитания или хобитата му.