Твоята сродна душа е там някъде само трябва да знаеш какво и как да търсиш.

Единственият. Чаровния принц. Господин Правилен. Твоята сродна душа...

Както и да го наричаш и колкото и да се опитваш да го намериш, той все още изглежда като неуловим.

И когато виждаш всички тези влюбени двойки, всяка от тях живееща в свое собствено любовно балонче, не можеш да не се зачудиш какво правиш грешно в опитите си да намериш сродната си душата? Има ли нещо, което други знаят за любовта, а ти дори и не предполагаш?

За да можем да ти отговорим на тези въпроси ти представяме д-р Стан Таткин – семеен терапевт и автор на Wired For Dating. Той обяснява подробно, че намирането на любовта и мечтаната ти сродна душа се ограничава до две думи:

Любовно балонче

Помисли си за всички онези двойки, които си виждала и как мъжът и жената във всяка една от тях изглеждат напълно отдадени един на друг.

Те поставят половинката си на първо място. Те поставят връзката си на първо място, дори това да означава, че трябва да се откажат от нещо ценно за тях. Те взаимно си се доверяват и могат да разчитат един на друг.

Всъщност изглежда, че те са едно цяло

И много често именно това ни плаши и ни отказва да имаме такъв тип взаимоотношения. Балонът е наистина емоционален и дори горещ!

Много хора мислят, че да имаш качествена връзка значи да се предадеш и да се изгубиш в нея, когато в действителност тя ти дава възможността да израснеш като човек. Здравословната връзка е тази, която ти помага да се развиеш, да станеш своята най-добра версия и да имаш безопасно и уютно място, в което да се приютиш, ако животът си направи лоша шега с теб.

Ако намериш някой, с който можеш да създадеш свое любовно балонче, това е знак, че си намерила сродната си душа.

И колкото и да си си мислила и да си изпитвала страх, че да имаш да такава връзка е огромен емоционален риск, влагането на вяра и енергия в създаването на това така ценно балонче е единственият начин да откриеш сродната си душа. Това е начинът, по който можеш да помогнеш на любовта да разцъфти. А за да успееш да постигнеш тези отношения и те да протичат гладко, си трябват опит и търпение.

Но ако не можеш да „намериш“ това безопасно пространство, този балон, тази пукнатина или както го наричаш ти, тогава този човек не е за теб.

Ако си с някой, но не смяташ, че той е твоята правилна половинка и че не може да ти предложи безопасно място, в което ще бъдеш обичана и защитена, тогава това не е връзката за теб. Това не е твоят духовен партньор.

И ако знаеш какво да търсиш, то тогава намирането на мечтаната ти половинка ще бъде много по-лесно.