Вижте ценни съвети от първа ръка. Над 670 майки споделят своя опит за силен детски имунитет.

 

Както всеки път снегът и зимата ни изненадват неподготвени, така и грипната вълна всяка година ни връхлита съвсем неочаквано. Този сезон тя се разрази по-рано от обикновено като все още в много области на страната процентът на засегнатите хора е значителен. Този път повечето заболели страдат от инфлуенца вирус тип А като модифицираният му подвид за тази година е A(H3N2). За сравнение, през изминалите години в Европа и у нас доминираше грипният вирус от подтип А(H1N1), подобен на познатия свински грип. Това означава, че към новия вирусен щам за сезона няма изграден имунитет, като най-потърпевшите от епидемията са малките деца и хората с отслабнала имунна система.

Затова ние от екипа на Dama.bg решихме да повдигнем отново на дневен ред темата за имунитета и да припомним ценни родителски мнения и похвати за подсилване на имунната система на детето в най-активния период на грипа и настинките.

Ето какви хитринки за силен детски имунитет споделиха родителите с нас:

Милена Пеева-Георгиева

 

„При първи симптоми на настинка и грип давам прополисови капки или извлек на черен бъз. Обикновено си ги правим сами, но когато свършат залагаме на такива предлагани на аптечния пазар. Със сигурност винаги, когато става въпрос за витамини и сироп от черен бъз залагаме на Марсианци. След няколко грешки това се оказа правилният избор.“

Соня Лилова

„Залагам изцяло на природните методи за засилване на имунитета. Защото вярвам, че природата ни е дала всичко необходимо, за да пазим и укрепваме здравето  на децата си."

Вижте още какви трикове за силния имунитет на детето й споделя Соня:

Петя Паскова

 

„През есента започвам подсилване на имунната му система с витамин С, клеева тинктура и от миналата година, когато го открих  - сиропчето с черен бъз (Марсианци ИмуноФорте). През тримесечния курс, който направихме - през ноември, декември и януари си ходи на градина и не се разболя сериозно. Аз лично, в борбата с вирусите полза видях само от него, затова го препоръчвам горещо!

А защо комбинацията от черен бъз, шипка и бета глюканите, които се съдържат в Марсианци Имунофорте, е ефективна в периода на грип и настинки?

Клинично доказано е, че когато са в нужната висока концентрация тези съставки действат противовирусно и противогрипно:

  • Черният бъз блокира шипчетата, с които вирусът се захваща към здравата клетка и по този начин пътят му да навлезе и да се разпространи в здравите клетки е възпрепятстван още в началния статий на вирусната атака.
  • Бета глюканите стимулират някои от елементите на клетъчния имунитет, които директно подтискат и унищожават причинителите на инфекции – било то вируси или бактерии.
  • По съдържанието си на витамин С шипката няма аналог и благодарение на това предоставя мощен антиоксидантен ефект като предпазва клетките в нашия организъм и играе ролята на силен имуностимулант.

Важно е тройната комбинация да се приеме възможно най-рано, при първите симптоми на вирусната атака – така още в ранен стадий вирусите могат да бъдат изолирани и да се противодейства на възможните последващи усложнения.

Още ценни съвети от родители можете да прочете на специалната страница, която създадохме заедно с "Марсианци Имунофорте".