Вазелинът може да се използва като средство за премахване на грим. Има способността да премахва напълно грима, оставяйки кожата дълбоко хидратирана.

Вазелинът е един от продуктите, намиращи се във всяко домакинство. Той се използва широко както във фармацевтичната, така и в козметичната индустрия, поради своите супер овлажняващи свойства. Оказва се, че този продукт има и други интересни свойства.

8 съвета, които си струва да опитате:

1. Като овлажнител за цялото тяло

Вазелинът е известен с овлажняващите свойства, които придава на кожата. Поради това може да се използва нормално по цялото тяло и лице, без да запушва порите.

2. На лактите и коленете

Както споменах по-горе, той осигурява незабавна хидратация и облекчение на дехидратирани зони и сухи зони. Ето защо е идеалният избор за лактите и коленете.

3. Като алтернативно средство за премахване на грим

И все пак, вазелинът може да се използва като средство за премахване на грим. Има способността да премахва напълно грима, оставяйки кожата дълбоко хидратирана.

4. Върху миглите за стимулиране и укрепване

В допълнение, вазелинът може да се използва за стимулиране на миглите и очите. 

5. Като скраб за устни

Използвайте малко вазелин с малко кафява захар и леко ексфолирайте устните си. Резултатът? Мъртвите клетки ще бъдат отстранени, устните ще бъдат хидратирани и ще получите гладка и мека повърхност, която ще направи червилото ви още по-наситено.

6. Около кожичките

Поставете малко вазелин върху кожичките и направете краищата ви да изглеждат добре поддържани, меки, чисти през цялото време и запазете маникюра си още по-дълго.

7. Като балсам за устни

Можете да нанесете вазелин върху устните си като балсам за устни за допълнителна хидратация и блясък.

8. За да направите аромата си по-траен

И накрая, за да направите аромата си още по-интензивен, с по-голяма продължителност, поставете малко вазелин от средата на китките си, напръскайте с любимия си парфюм и ще видите, че миризмата ще ви съпътства от сутрин до вечер.