Крем от грах и целина
Време за приготвяне: 10 минути

Продукти:
  • 200гр. Грах
  • 50гр. Целина
  • 1 малка глава лук
  • 2 картофа
  • 2 зеленчукови бульона
  • Зехтин 
  • Сол
Начин на приготвяне:
Сложете ситно нарязания лук в тенджера и към него добавете целината. Разбъркайте. Обелете и разбъркайте картофите, добавете ги към целината заедно с граха. Прибавете бульоните и малко сол. Покрийте и варете 20 минути. Когато е готово, махнете от огъня и пасирайте. Сервирайте с парченца препечен хляб.
 
 
Оризов пудинг с кокос и лимон
Време за приготвяне: 25 минути

Продукти:
  • ¾ чаша кокосово мляко
  • 1 и ¼ чаши соево мляко
  • 1 и ½ супени лъжици захар
  • 250гр. ориз
  • 1 лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната. Обелете лимоновата кора внимателно и я разделете наполовина, така че от нея да станат две кори във формата на малки купички. Напълнете ориза. Смесете кокосовото мляко, соевото мляко и захарта в отделно купа, и ги разбъркайте, докато захарта се разтопи. Разделете сместа наполовина и с всяка от частите полейте ориза в лимоновата кора. Печете в продължение на 90 минути.
 
Вижте още рецепти от вегетарианската кухня тук.