Крем от грах и целина
Време за приготвяне: 10 минути
Продукти:
- 200гр. Грах
- 50гр. Целина
- 1 малка глава лук
- 2 картофа
- 2 зеленчукови бульона
- Зехтин
- Сол
Начин на приготвяне:
Сложете ситно нарязания лук в тенджера и към него добавете целината. Разбъркайте. Обелете и разбъркайте картофите, добавете ги към целината заедно с граха. Прибавете бульоните и малко сол. Покрийте и варете 20 минути. Когато е готово, махнете от огъня и пасирайте. Сервирайте с парченца препечен хляб.
Оризов пудинг с кокос и лимон
Време за приготвяне: 25 минути
Продукти:
- ¾ чаша кокосово мляко
- 1 и ¼ чаши соево мляко
- 1 и ½ супени лъжици захар
- 250гр. ориз
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната. Обелете лимоновата кора внимателно и я разделете наполовина, така че от нея да станат две кори във формата на малки купички. Напълнете ориза. Смесете кокосовото мляко, соевото мляко и захарта в отделно купа, и ги разбъркайте, докато захарта се разтопи. Разделете сместа наполовина и с всяка от частите полейте ориза в лимоновата кора. Печете в продължение на 90 минути.
Вижте още рецепти от вегетарианската кухня тук.