Великден наближава и остават само броени седмици до празничните дни. Сигурни сме, че и вие, точно като нас, го очаквате с нетърпение.

Но ако сте от хората, които са избрали да спазвате строгия великденски пост, то може би вече сте изчерпали идеите за вкусни и постни рецепти. Ето защо днес ще ви представим 3 рецепти, които не само ще ви накарат да си оближете пръстите, но и да не нарушите постите. 

Ако пък не сте от хората, които са привърженици на ястията без животински продукти, ви уверяваме, че трите ни предложения ще променят мисленето ви.

Какво трябва да имаме предвид, когато пазаруваме за постна трапеза? Безспорно най-важното е да знаем къде можем да открием всичко, което ни е необходимо, на едно място. Ние открихме свежи и качествени съставки в Kaufland. Бързото и лесно пазаруване там със сигурност спестява много време. 

Разядка, която събужда апетита

Приготвянето ѝ отнема по-малко от 15 минути и е подходяща както за разядка, така и за плънка на сандвичи.

Необходими продукти:

400 гр. отцеден нахут

1/2 глава червен лук

1/2 нарязана K-Bio червена чушка

200 гр. K-Classic суперсладка царевица

80 гр. K-Classic кисели краставички

3 с.л. майонеза

2 с.л. K-Classic деликатесна горчица

сол и пипер на вкус

Приготвяне: Намачкайте нахута и царевицата в голяма купа. След това добавете всички останали съставки и разбъркайте добре. Разядката е готова! 

А ако искате да спестите още повече време, можете да използвате чопър.

Основното ястие, без което не можем

Има ли човек, който не обича пица? Сигурни сме, че отговорът е НЕ! Постната ни идея за пица Маргарита е доказателството, че не се нуждаем от месо или сирене, за да се насладим на любимия вкус от Италия, който можем да намерим в Kaufland.

Необходими продукти:

K-Classic тесто за пица 400 гр. 

2 големи домата на клонка K-Bio 

100 гр. K-Classic черни обезкостени маслини

200 гр. K-Classic пасирани домати

1/2 глава червен лук

2 листа пресен босилек

150 гр. растителен кашкавал

3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Разстелете тестото в подходяща тава. За да бъде коричката хрупкава, просто я намажете със зехтин. Използвайте лъжица, за да разстелете равномерно пасираните домати върху тестото. След това нарежете доматите на шайби, арежете лука на полумесеци. Последни са маслините и растителния кашкавал. (Най-добре е те да бъдат без костилки, за да са по-лесни за нарязване.) Печете на фурна, загрята на 190 градуса, за около 18 минути. Непосредствено след като извадите пицата от фурната, наръсете с нарязания на ситно босилек.

Лесен десерт за радост на цялото семейство

Менюто за деня е почти готово. Все пак никое хапване не е завършено без любимия на всички десерт. Да, възможно е да приготвим постен десерт, който наистина се топи в устата и то благодарение на разнообразието от свежи и качествени продукти в Kaufland

Необходими продукти:

100 гр. захар

160 гр. кафява захар

180 гр. брашно

1 ч.л. сол

100 гр. K-Bio кокосово масло

80 мл. K-Classic кокосово мляко

1 с.л. K-Classic ванилова захар

1/2 ч.л. K-Classic бакпулвер (Разкриваме една малка тайна - винаги е добре да купуваме по няколко пакетчета бакпулвер и ванилова захар, защото никога не знаем кога ще ни потрябва. В Kaufland можем да намерим 5 броя по 12 грама бакпулвер марка K-Classic и 5 броя по 20 гр ванилова захар.)

Начин на приготвяне: 

В голяма купа смесете двата вида захар и кокосовото масло. Докато бъркате, добавете кокосово мляко и ванилията. Сместа трябва да бъде гладка и захарта трябва да се разтвори напълно. След това идва ред да изсипете брашното и бакпулвера. 

Оставете сместа да престои на хладно за около 30 минути. 

Оформянето на сладките е най-лесно с лъжица за сладолед. С нейна помощ бисквитките ще се получат с еднаква големина. Поставете ги върху хартия за печене, за да избегнете залепването им за тавата. Печете за около 12-15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Тази година Великден обещава да бъде много по-цветен и вкусен, защото можем да разчитаме на изкушаващите предложения в Kaufland

Независимо дали сте почитатели на постните ястия, или пък просто не можете без месо, именно в Kaufland ще откриете разнообразието, което ще задоволи всички ваши нужди.

А какво ще изберете днес? Предложенията ни за изцяло постно меню са идеалният повод да се поглезите с вкусна, свежа и качествена храна от Kaufland и да си дадете почивка от тежката храна поне за ден. Ще опитате ли?