Живеем в странни времена, в които се убедихме, че домът е мястото, където винаги се чувстваме най-добре. Дните стават все по-дълги и топли и ни карат да си мечтаем за предстоящите великденски празници, които ще ни заредят с положителна енергия и ще похапнем вкусно с любимите хора.

А защо тази година не променим трапезата и не изненадаме всички с уменията ни на майстор-готвач? Когато разполагаме с добре подбрани продукти от собствената марка K-classic на Kaufland всеки опит в кухнята завършва с триумф.

И тъй като ние сме почитатели на лесните и невероятно вкусни рецепти, днес ще ви представим 2 добре познати ястия, които можете да приготвите за броени минути и да впечатлите всички на трапезата. А защо не и да се поглезите с любимия с неустоима вечеря?

Най-лесната рецепта за Кордон бльо

Ястието, което винаги впечатлява, защото изглежда изключително сложно. Истината е, че всеки може да приготви кордон бльо у дома. И не се притеснявайте - не са необходими специални шеф умения. Всъщност най-важното е да сте сигурни, че сте заредили хладилника със свежи и качествени продукти. Точно такива можем да открием в Kaufland, за да сме сигурни, че всяко ястие ще бъде наистина шедьовър. 

Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди

200 гр. K-classic ементал настърган

4 слайса K-classic гауда слайс

6 слайса K-classic сурово-сушена осолена шунка слайс

За панировката:

3 с.л. майонеза

2 с.л. K-classic горчица.деликатесна

1 K-classic тортила чипс сол 

За соса:

2 с.л. масло

2 с.л. K-Bio.бяло.пълнозърнесто брашно

1 чаша K-classic прясно.мляко.ESL.1,5%

2 с.л. K-classic горчица.деликатесна

150 гр. настърган пармезан

Начин на приготвяне: Затоплете предварително фурната на 200 градуса.

Изрежете малко джобче във всяка от пилешките гърди. Сгънете слайсовете гауда и сложете по 2 във всеки джоб. Вземете от настъргания ементал и сложете малко и от него. След това сгънете шунката и сложете и нея. Затворете джобчетата с клечки за зъби.

Съвет: Изберете по-дълги клечки, които ще държат по-здраво месото по време на печене. 

Поръсете със сол и пипер. 

За панировката: Смесете майонезата, горчицата, солта и пипера в купа. Намажете пилешките гърди със соса и след това ги оваляйте в предварително натрошения на ситно тортила чипс. Панировката е готова!

Кордон бльо се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 до 30 минути.

За соса: Разтопете маслото на бавен огън. Докато е на котлона, добавете брашното и половинка от млякото. Разбъркайте добре. Добавете остатъка от млякото, горчицата и пармезана. Оставете сместа на котлона за 3 минути, докато разбърквате и до сгъстяването ѝ. 

Ястието е готово за сервиране. И със сигурност тази рецепта за Кордон бльо ще се превърне в любима на цялото семейство. 

За да сте сигурни, че лесно ще откриете всички продукти, необходими за тази вкусотия, Kaufland има решение. Именно там ще откриете всички тези, а и много други продукти, за да приготвите едно наистина прекрасно угощение за всички любими хора. 

Добрата храна е празник, когато е споделена с любимите ни хора.

А какво е великденското угощение без задължителната постна зелена салата? Разбира се, тази идея може да се превърне в задължителна през топлите пролетни дни, когато вече нямаме търпение да хапнем нещо свежо. Но тази година ви предлагаме да я направим още по-цветна и вкусна и то с качествените и пресни продукти на Kaufland.

За постната салата са ни нужни: 

8 K-Bio домати мини рома

200 гр. спанак

Салата айсберг

1 глава червен лук

1 връзка репички

250 гр. K-classic краве бяло сирене в саламура

100 гр. K-classic мини моцарела 45% 

За дресинга: 

Половин кофичка K-classic кисело мляко 0,1% масленост

Сок от лимон

Босилек

Черен пипер Сол

Инструкции: Нарежете всички продукти в голяма купа. Разбъркайте дресинга в отделна купичка и след това го излейте върху салата. 

Можем винаги да бъдем в крак с актуалните предложения и промоции в Kaufland, благодарение на приложението. То може да бъде изтеглено от Google App Store тук. Винаги можете и да се абонирате и за бюлетина на хипермаркета тук.

А ние нямаме вече нямаме търпение да напазаруваме всички тези и много други вкусни продукти на промоция в Kaufland и да си устроим вкусно угощение още тази вечер. Приятен апетит!