X

Великденски десерти част 3: Сладки пиленца

от в 10:00 на 09.04.2017 в Свободно време | Рецепти


Великденски десерти част 3: Сладки пиленца

Великденски десерти част 3: Сладки пиленца

Сладки толкова интересни и красиви, които ще ви накарат да се чудите, дали дали да ги изядете или да си играете с тях.

Необходими продукти:

  • 12 топки от тесто (купено от магазина готово тесто или ако желаете, умесете ги сами)
  • 220 грама бял шоколад
  • 1 супена лъжица рапично масло (ако нямате може и зехтин)
  • 200 грама жълти поръски за сладкиши (ако не успеете да намерите само жълти, вземете такива с по-светли цветове или жълти палети)
  • 50 грама черни(шоколадови) поръски
  • 1 портокал

Рецепта:

  • изпечете топките от тесто и ги оставете да изстиват
  • разрежете 4 от тях на половина
  • в тава поставете един лист хартия за печене
  • в микровълнова разтопете белият шоколад. Не забравяйте да го разбърквате на всеки 10 секунди, докато се разтопи изцяло. Към него добавете рапичното масло и разбъркайте.
  • ненарязаните топчета потопете в шоколада и поставете в голям съд (удобно ще ви е отново да е тава)
  • повторете същото със срязаните на половина топчета, като след това, внимателно ги прилепите до целите шоколадови топчета в тавата
  • оставете тавата в хладилник за 4-5 минути, да се охладят сладките
  • оваляйте внимателно охладените топчета в жълтите поръски
  • за очите, потопете клечка за зъби в останалият шоколад (ако не Ви е останал леко оваляйте клечката в купата, където е бил той), за да го използвате като лепило и оформете лице с черните пръски
  • за клюна - нарежете портокала на тънки ленти, а след това на малки триъгълници (точната форма на триъгълника е по избор). Залепете отново, използвайки шоколада за лепило

Поднесе по ваш избор на великденската трапеза и изненадайте децата и близките си.

 



Теми   Великден | рецепта | сладки

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.