На 07.05. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Рак и ще остане там до 05.06.

Венера много добре разгръща потенциала си в най-грижовния и ориентиран към дома и семейството знак от зодиака. Периодът ще ни предразположи да обърнем внимание на най-близките си хора и на домовете си. Не е изключено някои от нас да обзаведат или преаранжират жилищата си, докато други ще се втурнат да помагат на по-възрастни роднини или други хора от семейството си.
Престоят на планетата на любовта в знака Рак е много подходящ за влюбване и стартирана на връзка, както и за задълбочаване на вече съществуващи отношения.

Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно да се втурнем да се занимаваме с готварство, декорация, спа процедури, водни спортове, медицина или санитария.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Рак на водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях се очакват големи успехи както на романтичния фронт, така и на професионалното поприще.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще са силно ангажирани с любим човек.