От 07.12.2016 до 03.01.2017 Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, ще се намира в знака Водолей, най-оригиналният, независим и непредвидим знак от зодиака.

Очаква се престоят на планетата тук да ни направи нетърпеливи по любовните въпроси. Ще сме склонни да търсим разнообразие и промяна.

При хората в сериозно партньорство не е изключен внезапен порив за свобода и въздух във връзката, който може да доведе до изоставяне на здрави и стабилни връзки, заради временни увлечения, които в крайна сметка да се окажат не особено подходящи за тях. 

Дните, през които планетата на любовта се движи през Водолей са идеални свободните от нас да срещнат човек, който силно да ги развълнува и който да е много свободолюбив и нестандартен. При тях са възможни множество флиртове и закачки.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно да си имаме работа с телевизия, политика, социални каузи или нови технологии.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Водолей на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях се очаква и личните и професионалните им партньорства да търпят необходимото за тях развитие и да се разгръщат по начина, по който искат.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби не е изключено понесени от порива да страстта да поизоставят ежедневните си ангажименти и да се отдадат изцяло на любим човек.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще имат изненадващи доставки, обаждания или съобщения. Не е изключено да получат посещения от хора, които отдавна не са виждали.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец ще са склонни да харчат доста пари, за да правят впечатление на човек, който им е влезнал под кожата. При всички случаи е добре да не се изхвърлят, за да не им намалее прекалено бюджета за празниците.