На 18.01. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Водолей и ще остане там до 10.02.

Това е най-независимият и непредвидим знак от зодиака, затова в любовен план можем да очакваме интересни изненади, внезапни промени, нестандартни флиртове и необуздани сексуални забежки. Периодът е идеален за срещане на подходяща половинка и набелязването ѝ.

При сериозно обвързаните не е изключен внезапен порив за свобода и въздух във връзката, който може да доведе до ненужни разправии и бягство от отговорност във връзка със съвместни начинания. Добре е да имаме предвид, ако ни се отвори възможност за извънбрачна връзка да сме много внимателни и да не форсираме нещата, понеже разположението на планетата на любовта във Водолей може да ни подведе да изоставим здрави и стабилни връзки, заради временни увлечения, които в крайна сметка едва ли ще се окажат особено подходящи за нас.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да осъществяват мечтите си, да се занимават с нови технологии, телевизия, политика, социални каузи или дейности.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Водолей на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци. Те много лесно ще успяват да се ориентират в ситуациите, в които попадат и ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат. 

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.