За Везни март се определя от позицията на вашия владетел през месеца. До 12 март Венера ще бъде в съвпад с управителя на вашия сектор на отношенията – с партньора ви ще решавате съдбоносни и важни дела, свързани с миналото. Факт е, че около вас има много въздушна енергия и възелът на миналото е във вашия знак - има много разговори и диалози за някои значими дела от отминали дни. Може да има бумащина, някакви юридически споразумения.

В хороскопа на Везните за март 2024 г. витае пролетна романтика. Ще бъде трудно да се съсредоточите върху бизнеса, всички мисли са само за любовта. Не е изключена неочаквана среща с човек от миналото. Този път връзката определено ще се получи. През месеца на Рибите емоционалното състояние варира от ентусиазирано до крайно депресивно. За чувствителните към дисбаланс Везни тази ситуация може да се окаже изпитание. Най-доброто решение на проблема е едно вълнуващо пътуване. По природа Везните са истински ценители на красотата. При пълнолунието през март духовните потребности се увеличават, несъвършенството на света се усеща остро. Посещението на културни събития ще ви помогне да задоволите естетическия глад.

Събитията в началото на март ще ви накарат да се замислите за важни неща. Ще има толкова много работа, че може да се появи усещане за объркване. Хороскопът на Везните съветва да не се отказвате, просто трябва да решите какъв да бъде редът, по който да се изпълняват задачите, и всичко ще се завърти. Преминавайки от простото към сложното, ще бъде възможно да се справите с всички трудности, без дори да полагате усилия. Благодарение на Венера във Водолей, събуждаща интереса към всичко необичайно, животът ще бъде обагрен в ярки цветове. Пред Везни ще се отвори свят, в който няма място за скука и сивота. Дори родените прагматици ще почувстват прилив на сили и ще започнат да творят с голям ентусиазъм. Трябва да се възползваме от този момент, за да започнем да се развиваме в нова посока.

Що се отнася до документите, ще имате доста дълга бюрокрация, тъй като цикълът на ретрограден Меркурий започва в средата на март във вашия сектор на отношенията - вие и вашият партньор (или работодател) ще се занимавате с някои документи за доста дълго време. Бъдете търпеливи – често ще ви се налага да преправяте някои споразумения и да ги преподписвате. Може да имате нужда и от документи, свързани с вашия брак (сватбени актове, актове за раждане и др.). Новолунието на 10 март ще бъде във вашия сектор работа и здраве – може да започнете нов цикъл, свързан с грижата за начина ви на живот. По време на Новолуние в живота ни често идват нови хора, така че може да имате отличен лекар, може би по-възрастен, но уважаван в своята област.
По отношение на финансите средата на месеца ще бъде непредсказуема. Съществува голяма вероятност да попаднете в безизходица, и то по ваша вина. Общият хороскоп за Везни за март предупреждава за измама от страна на добри приятели. Желанието да помогнете и подкрепите с определена сума пари ще се превърне в проблеми: преди да вземете чужд заем, трябва добре да помислите. Благодарение на влиянието на Меркурий в Овен правилното решение ще ви дойде наум. Освен това дипломатичните Везни ще могат да подбират толкова точни изрази, че никой няма да се съмнява в разумността на действията. Вярно е, че организмът може да устои на натоварванията, за което веднага ще сигнализират различни заболявания. Може би трябва да изпиете курс с витамини.

Бурният поток на живота в последните дни на март няма да ви събори, ако подходите към всичко обмислено. Всеки ден ще бъде изпълнен с открития, просто трябва да разберете как и защо се случват тези събития. Хороскопът за март за Везните предвижда много нови контакти и движения. Най-вероятно съдбата ви подготвя промени; трябва да развиете мобилност. За някои Везни позицията на Марс в Риби е опасна, тъй като провокира развитието на артроза и артрит на краката. Освен това съществува риск от заразяване с гъбични заболявания. Трябва да обърнете внимание на симптоми като остра болка, деформация на пръстите. Физиотерапевтичните процедури, ваните със сяра и сол ще помогнат за облекчаване на състоянието.

Но пълнолунието и затъмнението на 25 март във Везни ще повлияят както на вашите взаимоотношения, така и на вашата личност. Сякаш пласт от вашата съдба завинаги се превръща в нещо от миналото - след това Затъмнение няма да сте същият, тъй като обикновено подобни лунации напълно преработват нашата личност. Например, може да промените външния си вид, да решите да смените работата си, а също така може да имате глобална промяна в отношенията си (развод, сватба).