Това е толкова просто, колкото самите думи: Избирам теб. Избирам те в най-добрата ти светлина, когато си усмихнат и пълен с радост. Избирам те, когато си спонтанен и искаш да се измъкнеш за уикенда, без планове или място, на което да отидеш. Избирам те, когато искаш да говориш и нямаш търпение да споделиш с мен. Избирам те, когато ръцете ти са широко отворени, за да ме прегръщаш силно, както само ти можеш.

Избирам те, когато се преобърнеш през нощта и ме придърпаш близо до себе си. Избирам те, когато слушаш музика, която те кара да се чувстваш жив и излъчваш тази енергия, която ме привлича да танцувам. Избирам те, когато не си с мен, но се събуждам с текст „добро утро, красавице“. Избирам те, когато имам лош ден и се натъкна на ръкописна бележка, която гласи: „Обичам те, бебе,“ и денят ми изведнъж се подобрява. Избирам те, когато вляза в стая и се влюбиш отново в мен. Избирам те, защото ти си рядко съкровище за мен и твоята любов ме кара да се чувствам милионерка.

Избирам те, когато стресът е голям и всичко, което искаш да направиш, е да се изключиш. Избирам те, когато болката от миналото ти е непоносима и не можеш да се бориш със сълзите. Избирам те, когато работата е много и би предпочел да пийнеш питие, отколкото да говориш с мен. Избирам те, когато ме отблъснеш и предпочиташ да си сам. Избирам те, когато си ядосан и не знаеш как да се справиш.

Избирам те, когато не ме включваш и излизаш с приятелите си. Избирам те, когато животът те събори и всичко, което искаш да направиш, е да тичаш. Избирам те, когато не знам от какво имаш нужда и ме молиш да ти дам пространство. Избирам те, когато трябва да го пусна и не съм сигурна дали пътищата ще ме върнат обратно. Избирам те, когато ме боли много и всичко, което мога да направя, е да кървя отвътре и да се доверя на любовта.

Избирам нас, дори когато ти не го правиш. Избирам нас, когато всички знаци ми сочат да се откажа. Избирам нас, когато сърцето ме боли да бъде близо до теб, но трябва да те пусна. Избирам нас мълчаливо в дни, в които искам да протегна ръка, но не го правя, защото имам вяра във времето. Избирам нас, защото се доверявам на сърцето си. Избирам нас, защото има толкова много, което трябва да кажа и вярвам в нас.

Избирам нас, когато съм ужасно несигурна и тежестта да остана е твърде голяма. Избирам нас, когато сърцето ми е „на път“, но да е с теб се чувства като у дома си. Избирам нас, защото всяка песен, която чуя, са думи, които ми напомнят за теб и мога да те усетя. Избирам нас, защото ти ми носиш радост повече, отколкото някога съм изпитвала и никога няма да бъда същата. Избирам нас всеки път, когато усетя вятъра и си спомням начина, по който си ме гледал. Избирам ни във всички лоши дни. Избирам нас през всички невероятни дни. Избирам нас през всички дни, защото нямам търпение да те намеря до себе си. Избирам теб, защото те обичам.