Също като зодиакалните знаци, всяка принцеса на „Дисни“ си има свой характер. Някои принцеси са независими и силни, като Мулан, други са мили и любознателни, като Бел например.

Провери коя принцеса отговаря на зодията ти с този забавен хороскоп:

1. Овен: Жасмин

Жените от тази зодия са енергични, дръзки и непоправими оптимисти, също като Жасмин, която е готова да се повози на магическо килимче или да има тигър за домашен любимец.

Разбира се, Жасмин, също като Овните, има своите малки недостатъци – тя е импулсивна, нетърпелива и понякога е раздразнителна. Но и на вас да не ви позволяваха да излизате от вкъщи и вие щяхте да сте раздразнителни.

2. Телец: Рапунцел

Рапунцел притежава силна воля и е твърдо решена да се докаже пред останалите, но в същото време притежава добро сърце и е много вярна на любимите си хора. Да, пада си малко инат, но точно това я прави типичен Телец.

Жените от тази зодия са известни със своето търпение. А Рапунцел определено е търпелива, все пак прекарва по-голямата част от живота си заключена в една кула и пак си остава непоправима оптимистка. Също като Телците, Рапунцел успява да види хубавото в света, независимо колко тревоги има на главата.

3. Близнаци: Мулан

Близнаците са известни със своята двойствена природа... също като Мулан! Близнаците често са обвинявани, че са непостоянни и сякаш имат две лица. Някои биха казали, че Мулан е Лъв, но това просто не е така. Тази принцеса на „Дисни“ е ръководена от любовта към семейството си, а не от жаждата да се докаже и да получи овациите на околните. Освен това накрая успява да спечели всички на своя страна, също като Близнаците, които пленяват всички с чара си.

4. Рак: Анна

Раците са известни като изключително състрадателни и лоялни личности, също като Анна, която беше готова на всичко за сестра си Елза.

Раците са воден знак, което означава, че се ръководят от своите емоции, а всеки, който е гледал „Замръзналото кралство", знае, че Анна е много емоционална и лесно се подава на моментните си чувства. Все пак кой се сгодява за човек, който познава от няколко часа!

5. Лъв: Мерида

Нима можем да изберем друга принцеса за Лъвовете? Мерида е безстрашна и уверена, но понякога е твърде горделива. Същото може да се каже за всяка представителка на зодия Лъв. Мерида много добре знае, че най-големият ѝ враг е... тя самата! Лъвовете обичат да се забъркват в неприятности, но хубавото е, че са много добри и в това да се измъкват от тях. Всичко, което правят, е грандиозно и епично. Просто Лъвовете никога не се задоволяват с малко и не търпят някой да ги командва и ограничава.

6. Дева: Бел

Бел е типична Дева, защото е любознателна и изключително добра, мила и състрадателна. Само една Дева би била достатъчно търпелива и мила, за да остане и да спаси Звяра. Тази принцеса е страхотна, но и тя не е перфектна. Също като Девите, Бел понякога е твърде критична към останалите. Все пак да не забравяме, че всяка сутрин Бел излиза на разходка из града и пее една и съща песен за това колко скучен е животът в нейния град и какво правят съселяните ѝ... Това никак не е мило, Бел!

7. Везни: Пепеляшка

Везните са известни с уравновесения си и балансиран характер. Те излъчват класа и достойнство, което ги прави много близки до Пепеляшка, която дори докато чисти изглежда елегантна.

Везните са известни и с това, че избягват конфликтите и понякога са склонни да се самосъжаляват, вместо да вземат нещата в свои ръце и да променят нещата. Да ви е познато? Звучи ли ви също като Пепеляшка, която с години позволява да я тормозят? Това е така, защото Пепеляшка е малко срамежлива, но е най-нежната от всички принцеси.

8. Скорпион: Мегара

Мег от „Херкулес“ е типичен Скорпион. Пример за това е песента ѝ, в която обяснява, че няма да си признае, че е влюбена –  I Won't Say (I'm In Love). Нима Скорпионите не са експерти в това да крият чувствата си?

Скорпионите са изключително независими, но невинаги успяват да бъдат напълно честни и откровени. Всъщност много често те са големи манипулатори, а Мег през повечето време върти Херкулес на малкия си пръст.

9. Стрелец: Покахонтас

Стрелците са пътешественици по душа, които много ценят своята свобода, а това описание много ни напомня на Покахонтас. Стрелците понякога са твърде любопитни и копнежът им да видят света им замъглява ума и ги кара да бъдат малко безразсъдни.

Покахонтас определено е най-свободолюбивата принцеса от всички, но ние я обичаме точно такава, каквато си е.

10. Козирог: Тиана

Жените Козирог са интелигентни, логични, трудолюбиви и много държат на приятелите и семейството си. Също като Тиана! На пръв поглед Козирозите изглеждат малко хладни и сериозни, но причината за това е, че просто се отнасят сериозни към работата си и не обичат половинчатите неща. Когато се отпуснат, те стават душата на компанията.

Тиана определено е най-трудолюбивата принцеса от всички и е доста бизнес ориентирана (за разлика от Пепеляшка), но освен това е изключително забавна. Да, понякога си пада малко песимистка, но Тиана не се страхува от предизвикателства и би направила всичко, за да защити семейството и приятелите си.

11. Водолей: Аврора

Жените от тази зодия са мечтателки. Те са креативни и любознателни, но понякога това любопитство им изиграва лоша шега, също като Аврора, която просто не се стърпя да види какво е това вретено.  

Всъщност един от най-големите недостатъците на Водолеите, с който трябва да се борят, е че понякога изглеждат малко резервирани и дори надменни в очите на останалите. Аврора определено се разсейва лесно, но всъщност има златно сърце.

12. Риби: Ариел

Естествено, че за Рибите ще изберем Ариел, но не само защото Ариел си е наполовина риба. Жените от тази зодия са много нежни и чувствителни и обичат музиката, но често се опитват да избягат от реалността... също като Ариел, само че тя се опита да дойде в човешкия свят.

Жените Риби понякога са твърде доверчиви (също като Ариел, която бързаше да подпише договора на Урсула) и са доста влюбчиви (добре, че Ерик поне се оказа свестен!).