Ако все още не са ви омръзнали всички есенни рецепти с тиква, днес ви предлагаме лесен и неизискващ печене десерт. Може да го приготвите предварително и да имате повече време за любимите си хора.
Продукти:
За блата:
- 9-10 грахамови крекери
- 4 с. л. разтопено масло
2 с. л. бяла захар
2 с. л. кафява захар
За пълнежа:
- 230 грама крема сирене
- 1 консервена кутия с тиква
- 1/2 чаша захар
- 1 ч. л. подправка за тиквен пай
- 1 ч. л. индийско орехче
- 250 грама бита сметана за топинг
За декорацията:
- 1 чаша бита сметана
- щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
В кухненски робот натрошете грахамовите крекери до фини трохи. Добавете разтопеното масло, бялата и кафявата захар. Разпределете сместа в 8 чаши.
С помощта на миксер смесете крема сиренето, тиквата, захарта, подправката за тиквен пай и индийското орехче. Добавете битата сметана и поставете сместа в шприц с формата на звезда накрая. Сложете тиквения микс в чашите и охладете за най-малко 3 часа или докато сместа се втвърди.
Гарнирайте с останалата бита сметана и поръсете с индийско орехче.
Фантастичен резултат, нали?