Ако все още не са ви омръзнали всички есенни рецепти с тиква, днес ви предлагаме лесен и неизискващ печене десерт. Може да го приготвите предварително и да имате повече време за любимите си хора.

Продукти:

За блата:

  • 9-10 грахамови крекери
  • 4 с. л. разтопено масло
    2 с. л. бяла захар
    2 с. л. кафява захар

За пълнежа:

  • 230 грама крема сирене
  • 1 консервена кутия с тиква
  • 1/2 чаша захар
  • 1 ч. л. подправка за тиквен пай
  • 1 ч. л. индийско орехче
  • 250 грама бита сметана за топинг

За декорацията:

  • 1 чаша бита сметана
  • щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:

В кухненски робот натрошете грахамовите крекери до фини трохи. Добавете разтопеното масло, бялата и кафявата захар. Разпределете сместа в 8 чаши.

С помощта на миксер смесете крема сиренето, тиквата, захарта, подправката за тиквен пай и индийското орехче. Добавете битата сметана и поставете сместа в шприц с формата на звезда накрая. Сложете тиквения микс в чашите и охладете за най-малко 3 часа или докато сместа се втвърди.

Гарнирайте с останалата бита сметана и поръсете с индийско орехче.

Фантастичен резултат, нали?