Нищо не казва „есен” по-добре от вкусна крем супа от тиква, поръсена с парченца пържен бекон.

Време за приготвяне: 30 минути
Подготовка: 30 минути
Ниво на трудност: Лесно
Количество: 4 порции

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици. зехтин
  • 1 голяма глава лук
  •  сол
  • пипер
  •  2 средни моркова
  •  ½ средно голяма тиква
  •  6 чаши вода или обезсолен пилешки бульон
  • 2 стръка пресен розмарин
  •  ½ малка багета
  • чедър
  • бекон

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото в голям тиган на средна температура. Добавете лука, подправен с 1/2 ч.л.  сол и 1/4 ч.л. черен пипер и гответе под капак, като разбърквате от време на време за около 6 минути. 

Добавете морковите и тиквата и продължете по същият начин, като отново разбърквате. Добавете водата и розмарина и ги загрейте. Намалете топлината и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат (около 12-15 минути). След това отстранете розмарина и пасирайте до получаването на гладка кремообразна смес. 

В отделен тиган запържете бекона.

Поставете хляба върху хартия за печене в предварително загрята фурна. Поръсете филийките със сиренето и запечете до зачервяване. Сипете супата в купички и сервирайте с хляба и бекона.

Да ви е сладко!