Детето ви пристига гладно вкъщи след училище, но още не е време за вечеря. Какво вкусно и здравословно можем да му спретнем? Ако не сте опитвали следните рецепти, пробвайте и ще видите, колко доволен ще остане вашият малчуган.

1. Йогурт с плодове

За децата, които обичат да похапват свежи плодчета, това определено ще е най-вкусното ястие. Смесете ванилов йогурт (или просто използвайте кисело мляко със заквасена сметана) с мандарини, боровинки, ябълка, банан – изборът е ваш и е голям! Добавете мюсли, а ако нямате, ядките могат да бъдат добър заместител. Добавете мед, ако сте използвали кисело мляко. Можете да го сложите във фризера за малко и така ще получите нещо като сладолед, но доста по-вкусно!

2. Ягоди, потопени в черен шоколад

Децата обичат лакомства, така че това е едно чудесно решение както за задоволяване на апетита, така и на глада за сладко. Какаовите зърна са богати на растителни хранителни вещества, които действат като антиоксидант. Те ни помагат да се предпазим от токсините от външната среда. С тази рецепта получаваме полезните вещества от какаото и от ягодите!

3. Плодово удоволствие

Оставете децата да си го приготвят сами. Ще бъде забавно и шарено. Нека наредят парченца от ананас, манго, папая и банан на дървена клечка. Ще получат пъстър „шиш“ за ядене. В тази цветна клечка се съдържа големи количества витамин C, минерали и хранителни вещества, които ще заситят вашето дете, а освен това ще помогнат на децата ви да растат здрави.

4. Ябълково-морковени мъфини

Можете да направите мъфини от ябълки и моркови и да добавите малко брашно или яйце, за да бухнат. В тези вкусотии се съдържат необходимите антиоксиданти, здравословни мазнини, фибри, калий както и витамин C. Имате опция, в която да добавите или заместите една от съставките с ядки. Смелете ги в блендер до получаване на тахан и добавете. Ще видите колко приятен вкус ще постигнете. Тази закуска може да се консумира и студена, така че направете повече и похапнете по-късно.

5. Печени сладки картофи

Сладките картофи са богати на витамин C, диетични фибри и са чудесен източник на бета-каротин, който е важен за зрението. Направете ги с каквито подправки поискате – ще им отива, тъй като са сладки. Децата ще ги харесат, защото приличат на традиционните пържени картофи, но са много по-здравословни.