В тази вкусна супа има доста чесън, но не се тревожете, защото когато се изпече, той се карамелизира, а крайният резултат е повече от изкушаващ. Вижте как да си я приготвите сами:
Необходими продукти:
- 2 с. л. зехтин
- 20 скилидки чесън
- 3 чаши пилешки бульон
- 1/2 връзка ситно нарязана целина
- 2 фино нарязани моркова
- 1 ситно нарязана глава лук
- 2 ч. л. прясно настърган джинджифил
- 1 кг пилешки гърди
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и сложете хартия за печене в тавата. Разпределете пилешките гърди равномерно, добавете една супена лъжица зехтин, сол и малко черен пипер. Обелете скилидките чесън и ги добавете. Печете пилешките гърди за около 20 минути или докато пилето е готово и чесънът се изпече и карамелизира. Оставете да се охлади леко и след това нарежете или накъсайте на малки парчета. Отделете чесъна и внимателно натиснете скилидките така, че свареният център ще „изскочи“. В голяма тенджера добавете малко зехтин и запържете лука, джинджифила, целината и морковите до златисто. Добавете пилешкия бульон и оставете да покъкри на слаб огън за около 10 минути. След това добавете пилешкото и чесъна и оставете за още няколко минути.
Да ви е сладко!