Днес като заклети любители на пастата сме готови да опитаме нещо ново, а с авокадо всичко става много по-добре. Вдъхновете се и чрез днешната ни рецепта и си пригответе тези изкушаващи фусили. Вижте как:

Необходими продукти:
  • 2 бр. авокадо
  • 2 ч. л. лимонов сок
  • ½ чаша масло
  • ½ чаша брашно
  • 2 чаши пълномаслено мляко
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 3 ½ чаши настърган чедър
  • ½ прясно настърган пармезан
  • 300 грама фисули
Начин на приготвяне:

В купа намачкайте авокадо до получаване на гладка смес, към която добавете лимонов сок, за да не покафенее. В малка касерола разтопете масло и добавете малко брашно, докато се получи златист цвят или около 2-3 минути. Добавете мляко и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер и оставете да покъкри за около 5 минути, докато започне да се сгъстява.
След това прибавете пюрето от авокадо, чедъра, пармезана и фусилите и разбъркайте, докато ароматите се смесят. Накрая поднесете с парченце авокадо.

Да ви е сладко!