Имате нужда от повече енергия в студеното време, но не ви се хапва тежка храна или месо? Опитайте тази лесна рецепта за протеинови кюфтета от киноа.
Необходими продукти:
мазнина за намазване (каквато предпочитане)
2 чаши зеле кейл(200 г)
4 скилидки чесън
маслиново масло, на вкус
½ чаена лъжичка чили
чаша сушени домати, в масло (60 г)
4 големи яйца
4 чаши киноа, варена и охладена (680 g)
1 чаша овесено брашно (90 г)
1 супена лъжица сушен риган
1 супена лъжица сух босилек
1 супена лъжица сушен магданоз
1 супена лъжица сол
чаша прясно настъргано сирене пармезан (30 г)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 °C. Намазнете съда за печене.
2. Нарежете зелето и чесъна.
3. Задушете счукания чесън и чилито в продължение за 1 минута, докато пуснат аромата си. Добавете зелето и гответе, докато омекне, около 3 минути.
4.Нарежете сушените домати и добавете към изстиналата смес.
5. В голяма купа, разбийте яйцата, след това добавете киноа, овесено брашно, задушената смес, риган, босилек, магданоз, сол и пармезан. Смесете добре.
6. Оформете около 20 малки кюфтета. Поставете в намазнения съд за печене.
7. Печете за 20 минути, докато кюфтетата станат златисто кафяви и хрупкави.
8. Сервирайте по желание. Готовите кюфтета могат да се съхраняват в хладилника до 6 дни или във фризера до 1 месец.
Приятен апетит!