Всяка седмица сме затрупани с куп задачи и рядко ни остава време, за да се посветим на една наистина хубава домашно приготвена вечеря. Но това в никакъв случай не означава, че не можем да открием рецепти, които са не само вкусни, но и са подходящи за делничните вечери.

Приготвянето на капрезе пържолки е задължително още за тази вечер. 

Необходими продукти:

3 с.л. балсамов оцет

3 скилидки чесън (нарязани на ситно)

2 с.л. мед

2 с.л. зехтин

1 с.л. мащерка

1 с.л. риган

4 парчета филе миньон или 4 парчета говеждо филе

2 големи домата (нарязани на шайби)

сол

1 моцарела

пресен босилек

Начин на приготвяне:

В малка купа смесете балсамовия оцет, чесъна, меда, зехтина, мащерката и ригана. 

Мариновайте месото за 20 минути със сместа. Включете предварително фурната на 200 градуса. Месото се пече и от двете страна - по около 4 минути на страна. 

След това поставете моцарелата върху изпеченото месо, отгоре поставете доматите и върнете във фурната за около 2 минути. Накрая поръсете с босилек.

Време е да се насладите на вкусна и много лесна рецепта.