Това бързо основно ястие заслужава да бъде част от менюто на изискан ресторант, а освен това се приготвя много лесно и с достъпни продукти. Миксът от пресни билки, чесън, лимонова кора и масло, е перфектна добавка за меса или риба, задушени зеленчуци и кростини. Добавяйки сирене, намаляваме наситените мазнини и завършваме с кремообразен финал. Ето и как да си го приготвите сами у дома:
Съставки:
- 1 1/2 с. л. масло
- 1 ч. л. нарязана прясна мащерка
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 1 ч. л. сол
- 3/4 ч. л. черен пипер
- 30 грама козе сирене
- 2 с. л. зехтин
- 4 обезкостени свински пържоли (с дебелина около 2 см)
- 300 грама зелен фасул
- 1 среден шалот
- 50 мл пилешки бульон
- 1 ч. л. пресен лимонов сок
Начин на приготвяне:
Смесете маслото, мащерката, настърганата лимонова кора, солта, пипера и козето сирене в малка купа. Загрейте мазнина в голям незалепващ тиган. Поръсете свинските пържоли равномерно със сол и пипер и ги сложете в тигана за 3 минути от всяка страна, след което намалете температурата и гответе още около 4 минути. Към всяка свинска пържола добавете по 2 супени лъжици от сместа с козе сирене.
Добавете боба, нарязания шалот и маслото към месото за около минута. Сложете бульона, покрийте и гответе още 3 минути. Махнете капака и оставете течността да изври. Добавете останалата настъргана лимонова кора, сол, пипер и лимонов сок.
Приятен апетит!