Всеки от нас поне веднъж е мечтал да отслабне, но без да полага много усилия. Това е напълно реално. Всъщност само няколко прости навика могат да ви помогнат да станете по-стройни и то за месец. Разбира се, не говорим за загуба на вълшебните 7 килограма за един месец (въобще не можете да направите това). Нито става въпрос за мускулен релеф там, където никога не е имало такъв.

Целта на тези навици е да помогнат за подобряване на общия тонус на тялото и да ви спасят от хронично преяждане. Прилагани редовно те със сигурност ще ви помогнат да се отървете от някой излишен килограм и да поддържате добра физическа форма с минимални усилия.

Отървете се от всякакви разсейвания по време на хранене

Множество проучвания и данни сочат, че една от основните причини за преяждането е, че не можем напълно да се съсредоточим върху храната, защото често се разсейваме от някой филм, клипче в интеренет или безцелно ровене в телефона. Отървете се от този лош навик и започнете да се наслаждавате качествено на храната, която консумирате.

Когато пиете чай, не хапвайте покрай него никакви сладкиши

Да, двете неща са чудесна комбинация, но не и за фигурата ви. Ограничете максимално консумирането на сладки изделия и дори опитвайте да пиете чаят си без захар. Може да добавяте малко мед, ако не го обичате съвсем чист. С чая хапнете някой плод - една ябълка или един банан. Хем е вкусно, хем полезно.

Ходете колкото можете повече пеша

Звучи лесно, а е толкова ефикасно. Доказано е, че за да поддържаме добра форма и тонус трябва всеки ден да изминаваме поне 5 километра пеша. Разходките са много полезни и приятни, особенно когато времето е слънчево.