Световен хит е влюбени да гравират имената си върху катинари и да ги заключват за вечна любов на култови места в града.

След заключването на катинара, влюбените си дават обет за вярност и изхвърлят ключа. Така символично "заключват" любовта помежду си.

Този култов любовен обичай пристигна в България от емблематичния парижки мост на Сена - Пон дез Ар. Преди година той буквално се огъна под напора на влюбените катинари. Наложи се парижката управа да демонтира част от тях, за да спаси моста от неочакваната тежест на чувствата. Повече от 45 тона любов застрашаваха сигурността му. В Рим влюбените са избрали за пристан на чувствата си моста Понте Милвио. Тази жажда за вечна любов и вярата в силата на влюбените катинари вече зарази Южна Корея, Япония и Китай, през Европа, Русия, чак до САЩ и Латинска Америка.

У нас любовната вълна заля първо Варна, Добрич, Пловдив, Стара Загора. Сега вече спря и на Моста на влюбените за НДК в столицата.

От векове хората мечтаят за вечна любов и са готови на всичко за това. Днес милиони двойки по света вярват, че след заключването на влюбения катинар с имената им и хвърлянето на ключа във вода, чувствата между тях ще останат вечни. И ще бъдат все така силни не само до Свети Валентин, а още много сезони и години.