В днешно време трудно се печелят пари, но прекалено лесно се харчат. Решили сме да заделяме пари за почивката, за която мечтаем от месеци, но някак никога не ни остават достатъчно, а дори понякога и не стигат. Започнем ли да смятаме, сякаш портмонето ни е скъсано и парите са изчезнали в дън земя. Но ако се замислим, установяваме факта, че сме ги похарчили за ненужни вещи или неща, които никога няма да ни потрябват. 

 
 
 
Представяме ви три типа приятелки (приятели), които помагат на парите ви да изчезнат. Колкото и да не ви се вярва, след тази статия ще се убедите, че имате поне един такъв приближен човек, чиито съвети и коментари се отразяват зле на джоба ви. Просто бъдете по-внимателна, особено когато парите ви са на привършване.
 
Номер 1: Шопинг маниачката
 
Тя винаги е готова за пазар. Знае всеки един магазин в града и прекарва всяка събота в дълги обиколки. Идеш ли с нея на пазар, портмонето ти изтънява със сигурност. Обикаляте с часове, тя пробва всичко и винаги те кара да пробваш с нея. С нея пазаруването и обикалянето от магазин в магазин са забавна детска игра, тя е най-добрата в това. След всяка дреха, която облечеш, тя ненадейно вмъква: "Уау! Това ти стои чудесно, трябва да го вземеш." или "Гардеробът ти се нуждае от нещо такова!". А ти, завладяна от моментната еуфория, изхарчваш и последните си пари за неща, които никога не обличаш. Трябва да знаеш, че този тип приятелка не цели финансовия ти фалит, просто обича да пазарува. 
Има лесен начин да се справиш с нея или по-точно с начина, по който ти действа. Когато излизате на шопинг носи толкова пари, колкото можеш да похарчиш, така и ти ще си доволно и заделените пари ще са все още налице.
 
 
Номер 2: Авантаджийката 
 
Сигурни сме, че се сещаш! Това е приятелката, която често взима пари назаем, но никога не ги връща. Обещава, че при първа възможност ще се реваншира, та дори ще те почерпи, но никога не го прави. Явно не знае старата мъдрост "Чисти сметки - добри приятели!". Освен финансови средства, тя доста често те моли за рокля, блуза, обувки.. Но веднага щом и услужиш, тя забравя да ти ги върне, а ти се сещаш, когато спешно ти трябват, а ги няма...
Да искаш дадените пари от приятелка не е изключително приятно, особено ако тя не го приеме на сериозно. Затова следващият път се замислете внимателно дали да й дадете пари или нещо друго.
 
Номер 3: Богаташката
 
 
Тя не е зависима от нищо и никога. Парите са нейното оръжие и същевременно най-добър приятел и за нейно щастие. Тя има от всичко в изобилие. Тя е перфектна от прическата до педикюра. Може да си позволи маркови дрехи, аксесоари и какво ли още не. Обича да пътува и да ходи на екзотични и отдалечени места. А след като се върне от поредното изискано пътуване, те кани да излезете и обикновено избира най-скъпото заведение. А ти се чувстваш ужасно, та дори малко и завиждаш. А парите ти... те просто излитат в опитите да догониш блясъка й. Не и се сърди, тя просто е свикнала на този тип живот. Следващият път и предложи да я заведеш на някое от твоите любими места и ако наистина ти е приятелка, за нея няма да е от такова значение къде ще седнете да хапнете. И знай, че си прекрасна и без чантата "Шанел", която струва колкото цялата ти заплата.