В хороскопа на Водолея за декември 2023 г. витае очакването за промяна. Ако се опитате да довършите цялата започната работа, да закриете дълговете си и да постигнете яснота в отношенията, предчувствието ви няма да ви излъже. След като часовникът удари, животът ви ще започне на чисто. Позицията на Слънцето в Стрелец подкрепя свободолюбивите възгледи на Водолея, предоставяйки възможност за действие. Ако има възможност да отидете на пътешествие, няма по-подходящ момент за това. Пътуването ще ви донесе много нови преживявания. За Водолея мнението на другите е от голямо значение, студеното пълнолуние през декември ще помогне за повишаване на самочувствието. Експериментите с имиджа ще се окажат успешни, няма да има край на комплиментите и поканите за празнуване на Новата година.

Началото на декември ще даде възможност на мечтателите да реализират стари идеи. Прилив на вдъхновение, свободни пари и нови запознанства - рецептата за успех е проста. Хороскопът на Водолея обещава, че процесът ще протече лесно и естествено. Без значение какви цели са били поставени, всички те ще се сбъднат, дори да става дума за банално пазаруване или преобразяване в салон за красота. Благодарение на Венера във Везни няма да е трудно да се постигне зашеметяващ ефект. Характерен с богато въображение, Водолеят ще получи картбланш и ще се отвори от нова страна. Можете да експериментирате с цветове и стилове, като създадените образи ще бъдат уникално красиви. Това е най-доброто време за презентации: поръчките ще валят от всички страни.

В случай на неуспех трябва да мислите позитивно, в средата на месеца не можете да обърнете посоката. Ако има насоченост към определен резултат, трябва да постигнете целта си с всички средства. Според общия хороскоп на Водолей през декември 2023 г. е актуално правилото: добро настроение - ред в бизнеса. Безвредните радости ще ви помогнат да избягате от неприятностите: вкусна храна, ходене на кино. Тъй като Водолеят е лекомислен, обръщането на живота на 180 градуса е дреболия. Макар и под влиянието на Меркурий в Козирог, ще дойде осъзнаването, че трябва да сте отговорни за действията си. В допълнение към различни проблеми, лекомислието може да доведе до сериозни последици за здравето. В студеното време е важно да мислите за топлина, а не за красота.

Добрите новини в последните дни на декември ще затвърдят идеята, че всичко в живота е за добро. Най-вероятно източник на радост ще бъдат далечни роднини или стари приятели, които ще обявят предстоящото си пристигане. Хороскопът за декември за Водолей ни напомня: посрещането на гости е цяло изкуство. Необходимо е да се опитате да създадете специална емоционална атмосфера. Тъй като хаотичните мисли на Водолея под влиянието на Марс в Стрелец придобиват целенасоченост, пътят от идеята до реализацията няма да отнеме много време. Може да се случи така, че развлекателното пътуване да се осъществи под формата на командировка. Такова начинание ще донесе богати дивиденти: повишения, нови контакти, материални бонуси.