През октомври е време да се съсредоточите върху кариерата си, Водолеи. Този период е подходящ за преговори и създаване на контакти. Ако успеете да впечатлите, доходоносните предложения няма да ви оставят да чакате. За Водолея, който яростно отстоява правото си на индивидуалност, месецът на Везните ще бъде време на приятни открития. Творческите експерименти, необичайните бизнес идеи ще бъдат печеливши и ще донесат морално удовлетворение. Тъй като Пълнолунието на Ловеца през октомври увеличава нуждата от душевен комфорт, Водолеят ще може да разреши семейните недоразумения. Трябва да проявите търпение, за да установите контакт, подвеждайки близките към откровен разговор.

Събитията от първите дни на октомври ще ви накарат да се усъмните в своята компетентност. Ще се наложи да се изправите пред нови предизвикателства, шефовете ви ще искат да разширят списъка с отговорности. Възможно е да нямате достатъчно опит и знания, за да се справите успешно с работата. Не трябва да отричате проблема и да търсите виновни, трябва да потърсите съвет от специалисти. Благоприятна роля ще изиграе намесата на Венера в Лъв, всичко веднага ще си дойде на мястото. Водолеят ще се утвърди в собствената си неотразимост и ще иска да сподели силата си с другите. Дори да се наложи да жертва време и интереси, усилията няма да бъдат напразни. Участието в благотворителен проект ще ви помогне да привлечете вниманието на влиятелни хора.

В средата на месеца може да се появят хора, които ще се опитат да помогнат. Най-вероятно това са новини от миналото, когато е трябвало да жертвате интересите си в името на другите. Според общия хороскоп на Водолей през октомври 2023 г. дългът ще се върне стократно. Заедно с моралната подкрепа ще бъде оказана и материална помощ, в резултат на което ще бъде възможно да се реши жилищният проблем. Меркурий във Везни ще има благоприятен ефект, неговото покровителство ще ви позволи компетентно да поддържате тялото. Водолеите ще почувстват прилив на сили и ще искат да се променят към по-добро. Това е добър момент да се отървете от лошите навици: Процесът на отказване от тютюнопушенето или бързата храна ще отнеме малко време. За да свикнете с новия начин на живот, си струва да се сприятелите със спорта.

До края на октомври проблемите в работата ще бъдат успешно решени, а темпото ще се увеличи. Особено успешно ще бъде изпълнението на проекти, изградени върху екипна работа. Хороскопът за октомври за Водолей предвижда ползотворно сътрудничество. Благодарение на дарбата си да убеждавате ще успеете да заинтересувате чуждестранни инвеститори. За импулсивните Водолеи неспособността да се справят с емоциите е голям проблем. Намесата на Марс в Скорпион обаче ще укрепи характера, засилвайки качества като издръжливост и решителност. Трябва да се възползвате от този момент, за да развиете устойчивост на стрес. За да направите това, трябва да нормализирате ежедневието си и да пиете витамини от група В.